Știați că ... există un vaccin anti COVID-19 care pare că funcționează?!

Imagine articol
Detalii
  • 18 Mai 2020
Share

Știați că ... există un vaccin anti COVID-19 care pare că funcționează?!

Un vaccin anti COVID-19 experimental a reușit să protejeze maimuțele împotriva pneumoniei și a determinat un răspuns imun puternic la toate animale vaccinate.

Dupa cum relatează probabil cea mai importanta revista știintifică a momentului – Nature - Vincent M. de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din Hamilton -Montana, S. Gilbert de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie și colaboratorii, au proiectat un vaccin care țintește proteină spike a coronavirusului, o moleculă prin care coronavirusul se atașează la receptorii ACE2 și invadează celula gazdă. 

Cercetătorii au injectat 6 macaci rhesus (Macaca mulatta) cu vaccinul înainte de a da animalelor doze mari de virus. Toate maimuțele vaccinate au dezvoltat anticorpi neutralizanți și au avut niveluri mult mai mici de ARN viral în țesutul pulmonar decât animalele nevaccinate, deci virusul nu s-a mai replicat vertiginos. Doi dintre cei trei macaci din grupul nevaccinat au dezvoltat pneumonie și niciunul dintre cei trei vaccinați. Un studiu clinic al vaccinului este în curs de desfășurare.

Nota nostră: deoarece nu se poate predicționa cu precizie răspunsul la tratamentul medical, inclusiv de terapie intensivă al persoanelor cu COVID-19, cea mai buna varianta ar fi sa evităm pe cât se poate îmbolnăvirea. Până în momentul în care imunitatea efectivelor sau un  eventual vaccin vor reuși să limiteze posibilitatea contactelor cu eventualii purtători de SARS-Cov2, considerăm că cea mai bună variantă complementară de a ține departe COVID-19 de noi este compusă din urmatoarea interventie de lifestyle:

  • Igienă riguroasă.
  • Măsuri de distanțare socială.
  • Suplimentarea zilnică cu doze nu extrem de mari (2000 – 4000 ui) de Vitamina D3.
  • Si mai ales suplimentarea cu 1 – 2 doze zilnice de VIUSID.

 

Echipa Farmacia Oromoleculara

 Surse: nature.com , biorxiv.org , farmaciaortomoleculara.ro . nature.ro (foto)

Adauga comentariul tau

Pentru detalii privind stocarea si prelucrarea datelor cu caracter personal, vezi detalii.