Oferte speciale
Conditii transport
Conditii transport
Produs adaugat in cosul de cumparaturi
Poza Brain Proficiency - 237g
Oferte speciale

Brain Proficiency - 237g

Cod produs:   0101
Producator:   Altele
Caracteristici:   Oferte speciale
CREMA Dr. ALBU – alimentul ketogenic care „infometeaza“ cancerul

Revenite puternic in actualitatea dietetica a cancerelor dupa aparitia celebrului articol "Hallmarks of Cancer: The Next Generation" al lui Hanahan & Weinberg, din galonata revista CELL din martie 2011, variantele de alimentatie ketogenica si mai ales cele bogate in acizi grasi nesaturati si anumiti alti micronutrienti au inceput sa-si faca tot mai mult loc in practica dietetica si medicala din clinicile de profil mai avangardiste. 

CREMA Dr.ALBU - un aliment pus la punct de mine si care indeplineste, ba chiar depaseste foarte multe din aceste criterii - este o variantă a Cremei Budwig, adaptată insa necesităţilor macro si micronutriţionale ale pacientului cu cancer. 


Citeste mai mult
Oferta 9 + 1 CADOU

COMANDATI 10 unitati din produse identice sau diferite!

Platiti doar pentru ca pe cea de a 10a* o primiti Cadou!


Citeste mai mult
   0721 328 509
   Comentarii
Pret initial:   21800 lei cu TVA
Pret special:   21800lei cu TVA
Discount:   0 lei
Stoc epuizat, disponibil in 2 saptamani
Download fisiere atasate
Fisa Produs
Vegan

100% Vegetal! Produse care nu contin niciun ingredient de origine animala. Astfel, ele sunt cu compatibile cu regimurile vegane, vegetariene, posturi, etc.
Integral

“INTEGRAL este acel aliment ale cărui ingrediente n-au suferit procese de rafinare premergătoare. De regulă, un aliment integral este mai sănătos decât cel rafinat/ procesat, păstrând întreaga bogăție macro și mai ales micronutrițională a ingredientelor din care este construit. Cel mai cunoscut exemplu este cel al pâinilor integrale care păstrează compoziția micronutrițională și bogăția în fibre alimentare insolubile ale cerealelor din care provin. Un alt bun exemplu sunt uleiurile nerafinate care vin – pe langă acizii grași componenți – și cu bagajul fito-nutrițional secundar al seminței oleaginoase din care provin” – dr. Albu Horatiu 2013
Raw

“RAW FOOD sunt acele alimente (Bio sau convenționale) la care pe întregul proces desfășurat de la recoltare până la consum nu au fost depășite temperaturi de peste 46°C. Adepții acestui model dietetic consideră că alimentele gătite peste această temperatură pierd din valoarea nutritivă și sunt mai puțin sănătoase sau chiar dăunătoare. Până acum, acest fenomen este o certitudine în cazul sâmburilor oleaginoși (alune, nuci, arahide si alte variante exotice mult mai bogate fitonutritional) și uleiurilor vegetale nerafinate, unde procesarea (uscarea, prajirea, gatirea) la temperaturi mai mari, modifică important și ireversibil calitățile nutriționale și dietetice ale acestor produse, transformandu-le uneori din benefice menținerii sănătății în dăunătoare.” – dr. Albu Horatiu 2013
Fara Gluten

“Glutenul este un amalgam proteic (prolamine și gluteline) existent în majoritatea cerealelor uzuale. Deoarece este insolubil în apă și lipicios, el este utilizat în industria procesatoare de alimente drept cel mai ieftin liant alimentar. pe langa cerealele care-l contin natural, puteti avea surpriza sa-l gasiti in aproape oricare aliment cu mai multe ingrediente si care nu poarta indicatia dietetica FARA GLUTEN sau GLUTEN FREE.
Se constată o creștere alarmantă a intoleranței manifeste și submanifeste clinic la gluten. Din acest motiv, atât dietele imuno-nutriționale cât și cele ortomoleculare anti-aging sau speciale pentru anumite afecțiuni recomandă eliminarea pe termen lung a acestuia din alimentație.
Cele mai importante recomandări dietetice speciale și ortomoleculare ale alimentaţiei FĂRĂ GLUTEN sunt:
- Dietele de imunonutriție care exclud de regulă sau în urma testelor serologice specifice glutenul, lactoza, proteinele din lapte, ou și uneori drojdiile1.
- Intoleranțele la gluten, lactate, ouă, oleaginoase şi soia.
- Celiachia (asimptomatică, potenţială, manifestă), și dermatita herpetiformă. În aceste două cazuri, nu se începe alimentația fără gluten fără un diagnostic corect, pentru că eliminarea glutenului duce inevitabil la falsificarea rezultatelor analizelor de laborator.
- Dietele de Nutriție Ortomoleculară din Poliartrită reumatoidă și alte boli cu context auto-imun (Rectocolita Ulcero-hemoragica, Boala Crohn, Psoriazis, Scleroza în Plăci, Lupus, s.a)
- Dietele de Nutriție Ortomoleculară în care se urmărește o scădere a statusului pro-inflamator și inflamator al organismului2 (Sindrom Metabolic, Diabet Zaharat II, Obezitate s.a).
- Alte diete care limitează/interzic utilizarea glutenului/lactatelor/ouălelor (în general dietele speciale de Nutriție Ortomoleculară ale persoanelor cu cancer şi/sau alte tulburări disimune).
- Autism3 (conform teoriei exorfinică a autismului).
- Schizofrenie, depresia severă, epilepsie (conform teoriei excesului de opioizi) 3”
Dr. Albu Horatiu 2010

1 Imunoslabirea: scaderea in greutate tinand seama de intolerantele noastre alimentare si de controlul glicemie. Dominique Rueff. Bucuresti - Ed. Spandugino, 2013
2 Sindromul Metabolic. Camelia Diaconu. Bucuresti – Ed. Medicala, 2011
3 Asediul opioizilor alimentari – exorfinele. Irina M. Jaba si Ostin C. Mungiu – Medicina Moderna, 2006
Fara Lactoza

“Lactoza este un dizaharid (format dintr-o moleculă de galactoză și una de glucoză) existent în laptele animal. Acesta, în funcție de specia de la care provine, poate avea un conținut de lactoză până la 0,8%. Pe langă lactoză și alți compuși nutriționali activi, laptele animal conține și o seamă întreagă de proteine cu răsunet important asupra imunologiei organismului uman.

Se constată o creștere alarmantă a intoleranței manifeste și submanifeste clinic la lactoză și mai ales la proteinele din lapte. Din acest motiv, atât dietele imuno-nutriționale cât și cele ortomoleculare anti-aging sau speciale pentru anumite afecțiuni recomandă eliminarea pe termen lung a laptelui de origine animala, a majorității derivatelor sale (precum si a alimentelor care le contin pe acestea) din alimentație multor persoane.

Cele mai importante recomandări ale dieteticii și nutriției ortomoleculare ale alimentaţiei FĂRĂ LACTOZA si/sau FARA PROTEINE DIN LAPTE sunt:

- Dietele de imuno-nutriție care exclud de regulă (sau în urma testelor serologice specifice) glutenul, lactoza, proteinele din lapte, ou și uneori drojdiile1.
- Intoleranța la lactoză prin deficit de lactază, boală inflamatorie intestinală, diverse sindroame de malabsorbţie.
- Dietele speciale ortomoleculare de întreţinere ale pacientului cu cancer, dieta neoplazicului din cursul chimioterapiei, profilaxia cancerelor.
- Dietele speciale ortomoleculare din bolile inflamatorii şi autoimune (poliartrită reumatoidă, rectocolita ulcero-hemoragica, boala Crohn, poriazis, scleroza multipla, lupus, s.a), din boli virale cronice (hepatite cronice si ciroze hepatice, infectii cu HPV, etc.), din astmul alergic, dermatita atopică şi alte alergii. Alte tendinţe la tulburări disimune de tipul deficitelor de imunitate, imunitații excesive sau anarhiilor imunitare).
- Dietele de Nutriție Ortomoleculară în care se urmărește o scădere a statusului pro-inflamator și inflamator al organismului2 (Sindrom Metabolic, Diabet Zaharat II, Obezitate s.a).
- Celiachia (asimptomatică, potenţială, manifestă) și dermatita herpetiformă. Practicanții dieteticii și ai Nutriției Ortomoleculare consideră că eliminarea proteinelor de lapte din alimentație aduce un beneficiu suplimentar celui dat de eliminarea glutenului. Acesta ar consta în scăderea statusului pro-inflamataor și disimun al organismului respectiv.
- Autism 3 (conform teoriei exorfinică a autismului).
- Schizofrenie, depresia severă, epilepsie (conform teoriei excesului de opioizi) 3 ”
Dr. Albu Horatiu 2010

1 Imunoslabirea: scaderea in greutate tinand seama de intolerantele noastre alimentare si de controlul glicemie. Dominique Rueff. Bucuresti - Ed. Spandugino, 2013
2 Sindromul Metabolic. Camelia Diaconu. Bucuresti – Ed. Medicala, 2011
3 Asediul opioizilor alimentari – exorfinele. Irina M. Jaba si Ostin C. Mungiu – Medicina Moderna, 2006
Fara Proteine din Lapte

Produs garantat a nu avea in compozitia sa Proteine din Lapte.

“Pe langă lactoză și alți compuși nutriționali activi, laptele animal conține și o seamă întreagă de proteine cu răsunet important asupra imunologiei organismului uman.

Se constată o creștere alarmantă a intoleranței manifeste și submanifeste clinic la lactoză și mai ales la proteinele din lapte. Din acest motiv, atât dietele imuno-nutriționale cât și cele ortomoleculare anti-aging sau speciale pentru anumite afecțiuni recomandă eliminarea pe termen lung a laptelui de origine animala, a majorității derivatelor sale (precum si a alimentelor care le contin pe acestea) din alimentație multor persoane.

Cele mai importante recomandări ale dieteticii și nutriției ortomoleculare ale alimentaţiei FĂRĂ LACTOZA si/sau FARA PROTEINE DIN LAPTE sunt:

- Dietele de imuno-nutriție care exclud de regulă (sau în urma testelor serologice specifice) glutenul, lactoza, proteinele din lapte, ou și uneori drojdiile1.
- Intoleranța la lactoză prin deficit de lactază, boală inflamatorie intestinală, diverse sindroame de malabsorbţie.
- Dietele speciale ortomoleculare de întreţinere ale pacientului cu cancer, dieta neoplazicului din cursul chimioterapiei, profilaxia cancerelor.
- Dietele speciale ortomoleculare din bolile inflamatorii şi autoimune (poliartrită reumatoidă, rectocolita ulcero-hemoragica, boala Crohn, poriazis, scleroza multipla, lupus, s.a), din boli virale cronice (hepatite cronice si ciroze hepatice, infectii cu HPV, etc.), din astmul alergic, dermatita atopică şi alte alergii. Alte tendinţe la tulburări disimune de tipul deficitelor de imunitate, imunitații excesive sau anarhiilor imunitare).
- Dietele de Nutriție Ortomoleculară în care se urmărește o scădere a statusului pro-inflamator și inflamator al organismului2 (Sindrom Metabolic, Diabet Zaharat II, Obezitate s.a).
- Celiachia (asimptomatică, potenţială, manifestă) și dermatita herpetiformă. Practicanții dieteticii și ai Nutriției Ortomoleculare consideră că eliminarea proteinelor de lapte din alimentație aduce un beneficiu suplimentar celui dat de eliminarea glutenului. Acesta ar consta în scăderea statusului pro-inflamataor și disimun al organismului respectiv.
- Autism 3 (conform teoriei exorfinică a autismului).
- Schizofrenie, depresia severă, epilepsie (conform teoriei excesului de opioizi) 3 ”
Dr. Albu Horatiu 2010

1 Imunoslabirea: scaderea in greutate tinand seama de intolerantele noastre alimentare si de controlul glicemie. Dominique Rueff. Bucuresti - Ed. Spandugino, 2013
2 Sindromul Metabolic. Camelia Diaconu. Bucuresti – Ed. Medicala, 2011
3 Asediul opioizilor alimentari – exorfinele. Irina M. Jaba si Ostin C. Mungiu – Medicina Moderna, 2006
Fara Colesterol

"In vederea scaderii nivelului colesterolului total plasmatic unii medici prescriu medicamente si diete care se sustin reciproc. Se porneste de la ideea ca aportul redus de colesterol exogen (venit prin alimentatie) se rasfrange negresit si asupra nivelului colesterolului plasmatic total.

Cercetarile medicale si nutritionale efectuate de-a lungul ultimelor doua decade au aratar ca - in esenta - exista doua tipuri de colesterol - bun (HDL) si rau (LDL) - in sensul in care persoanele care au o cantitate mare de colesterol bun (HDL) prezinta un risc mai mic de a face ateroscleroza decat cele care au o cantitate mare de colesterol rau (LDL). Din punctul de vedere al Nutritiei Ortomoleculare se admite ca valorile normale ale colesterolului sangvin variaza intre 120 si 260 mg la 100ml, existand mari variatii individuale in functie de varsta, de sex, de rasa, de ocupatie si stare de activitate. A spune ca limita superioara normala a colesterolului total plasmatic este de 200mg/dl pentru toti indivizii pare a fi destul de putin logic.
Multi medici si nutritionisti - la care subscriu si eu - sunt de acord cu o statistica din 2009 facuta in urma unor studii clinice nutritionale la Mayo. Acolo se arata ca in conditii normale de viata, valorile maxime ale colesterolului total sangvin la indivizii de rasa caucaziana aflati la varste de peste 30 de ani pot depasi 200mg/dl, ajungandu-se l avalori de pana la 280mg/dl in cazul barbatilor trecuti de 60 de ani.

Pasii logici, eficienti in lupta impotriva colesterolului crescut sunt:
1. Regimul alimentar cu o dieta saraca in colesterol indicata de medic sau nutritionist.
2. Asocierea la dieta si altor modificari de life style care pot imbunatati profilul colesterolului plasmatic. Astfel: promovarea miscarii, scaderea in greutate, evitarea platourilor de stress psihic si a oboselii, renuntarea la fumat.
3. Numai daca prin aceste metode - principala fiind dieta - colesterolul nu scade in mod semnificativ, probabil ca este vorba de o sinteza crescuta endogena (colesterol produs in organism). Numai in acest caz medicul curant va indica si un tratament medicamentos (in general statine) care in doza cat mai mica sa ajute conduita dietetica."
Dr. Albu Horatiu 2009
Fara Ou

Produs in a carei reteta de fabricatie nu intra componente din Ou.

“Contrar a ceea ce se poate crede, alergia și mai ales intoleranțele la proteinele din ouă sunt destul de frecvente. Dacă alergia se materializează la nivel plasmatic în special prin aparitia nivelelor crescute ale IgE-urilor, intoleranța alimentară aduce în principal reacții care implică fixarea de IgG pe suprafața celulelor și matricea extracelulară.1 Dacă alergia are manifestări zgomotoase, chiar dramatice uneori, intoleranța își desfașoară procesele distructive, insidios (de cele mai multe ori neștiut).
Când prezența antigenului (proteina respectivă) este permanentă sau repetată frecvent, se constiuie o inflamație cronică ce poate sta chiar la baza degenerărilor sau a unor boli autoimune.1
La prima vedere este extrem de ușor să eliminăm proteinele de ou din alimentație. Lucrurile nu stau chiar așa datorită faptului că industria alimentară folosește enorm de mult oul sau parțile lui componente. Soluția este alegerea produselor care au specificația de 100% Vegetal sau a celor în care se exprimă explicit că în procesul de fabricație nu s-au folosit ouă.” – Dr.Albu Horatiu 2013

1 Imunoslabirea: scaderea in greutate tinand seama de intolerantele noastre alimentare si de controlul glicemiei. Dominique Rueff. Bucuresti - Ed. Spandugino, 2013
Fara Zahar

Produse in care nu a fost adaugat zahar. Ele contin in exclusivitate zaharoza provenita din materiile prime constituente (cereale, fructe, legume, oleaginoase, etc.).

"Glucoza (I.G 100), mierea (I.G 90) si zaharul (I.G 70) sunt principalii indulcitori utilizati in industria alimentara si acasa. Ei au Indice Glicemic mare, aducand astfel si o incarcatura glicemica mare. Din aceste motive sunt cu totul proscrisi la cei care isi doresc o buna supraveghere a greutatii corporale, a nivelelor glicemiilor precum si a starilor patologice legate de alterarile acestora ( Sindrom Metabolic, Diabet Zaharat, etc.).
Mai mult, vreau sa atrag atentia asupra zaharurilor ascunse care, sub aceasta denumire sau o alta sunt adaugate in retetele unor alimente in care nici nu v-ati astepta!
Solutia cea mai la-ndemana este citirea etichetelor si mai sigur, alegerea alimentelor cu indicatia FARA ZAHAR ADAUGAT." - Dr. Albu Horatiu 2013
Sarac in Grasimi Nesanatoase

“Indiferent ce spun unii medici sau nutriționiști, grăsimile sunt extrem de importante pentru funcționarea normală pe termen mediu și lung a organismului. Ele NU trebuiesc eliminate din alimentație! In foarte multe cazuri însă, unele dintre ele (cele nesănătoase) trebuie restricționate cantitativ sau chiar eliminate, iar celelalte (cele “menținătoare de sănătate” și cele “aducătoare de sănătate” – cum le numesc eu) merită a fi promovate și crescute în dietă.

Pentru a vă fi de mare ajutor, pe acest site am marcat alimentele care sunt sărace în grăsimi nesănătoase cu indicativul dietetic SARAC GRASIMI! Aceste alimente NU CONTIN GRASIMI VEGETALE HIDROGENATE, GRASIMI DE ORIGINE ANIMALA si ACIZI GRASI SATURATI PESTE 1g/ 100g produs in modalitatea de pregatire preconizata de producator.

Care sunt grăsimile nesănătoase de care trebuie să ne ferim în mod deosebit?

- cantitățile excesive de Acizi Grași Saturați. De obicei, nocivitatea lor este adusă de variantele cu lanț catenar lung, care au – în cvasimajoritatea lor – proveniență animală. Nu porniți o cruciadă împotriva Acizilor Grași Saturați! Există unii indispensabili pentru sănătatea pe termen mediu și lung. Este vorba de cei cu catenă medie (TCM) și mai scurtă și care se găsesc din belșug în uleiurile nerafinate de palmier roșu și mai ales de nucă de cocos.
- grăsimile vegetale hidrogenate care conțin o parte importantă de forme izomerice TRANS. Acestea sunt niște forme artificiale, anormale pentru natură, pentru care organismele vii (inclusiv cel omenesc) nu au puse la punct rutele metabolice prin care sa le utilizeze cu succes. Sunt extrem de “uzante” și pro-aging pentru organism iar pe deasupra au o mare putere aterogenă și de promovare a creșterii LDL colesterolului (colesterolul rău). Aceste grăsimi vegetale hidrogenate se găsesc în margarinele de primă generație – acelea ieftine - convențional obținute prin hidrogenarea uleiurilor vegetale precum și în multe alimente care le conțin pe ascuns (unele produse de patiserie, cofetărie, sncks-uri, produsele deja pregatite – gata de a fi băgate în cuptor, extrem de multe sortimente de pâine feliată, etc.) sub denumirea generală de uleiuri vegetale hidrogenate sau doar uleiuri vegetale (ce lasă la latitudinea cumparărtorului să interpreteze ce și cum).
- grăsimile peroxidate/ oxidate/ lâncezite – acestea fiind de obicei un rezultat al economiei de bani, al dorinței de uleiuri ieftine, de proastă calitate, din proasta utilizare și păstrate a grăsimilor sănătoase.

Eu – chiar în asentimentul multora dintre confrații mei medici și în nume personal, după o experiență destul de mare cu pacienții din România – voi mai atrage atentia aici și asupra unora dintre grasimile sănătoase (este vorba de către acizii grași esențiali polinesaturați de tip Omega 6) care daca nu sunt echilibrați într-un anume raport cu cei de tip Omega 3, pot deveni pe termen lung, nocivi pentru sănătate.” – Dr. Albu Horațiu 2013.
Fara Sare

„Aportul normal de sodiu zilnic la individul de circa 70kg, sănătos, care trăiește în condiții de confort termic și desfășoara o activitate fizică normală este de cputin peste 2g. Aceste 2g de Na corespund a 5g de sare pură. In ceastă socoteală se ia sodiul provenit din toate alimentele, medicamentele si lichidele consumate de-a lungul unei zile!

Actualmente, regimurile cu restricție variabilă la sodiu (regimurile hiposodate) se aplică în special la persoanele cu anumite afecțiuni cardio-vasculare, boli hepatice și insuficiente renale.

Regimul hiposodat – în funcție de severitatea deficitului de sodiu pe care-l aduce – poate fi clasificat în:

- regim hiposodat ușor, în care totalitatea alimentelor, medicamentelor și lichidelor ingerate zilnic pot să aducă cam 1600mg de sodiu (sau 4g de sare pura).
- regim hiposodat mediu, în care totalitatea alimentelor, medicamentelor și lichidelor ingerate zilnic pot să aducă cam 800mg de sodiu (sau 2g de sare pură).
- regim hiposodat sever, în care totalitatea alimentelor, medicamentelor și lichidelor ingerate zilnic pot să aducă cam 400mg de sodiu (sau 1g de sare pură).
- regim hiposodat extrem, în care totalitatea alimentelor și lichidelor ingerate zilnic pot să aducă până la 200mg de sodiu (sau 0,5g de sare pură).

Strictețea regimului hiposodat este stabilită de medic sau de catre dietetician sau nutriționist la indicația medicului!

Pentru a vă facilita alegerea produselor dietetice de pe acest site și în funcție de cantitatea de sodiu sau sare pe care o conțin, voi marca cu indicația dietetică SARAC SODIU acele produse care aduc cate 160mg de sodiu sau 0,4 g de sare pentru fiecare 100g de produs pregătit pentru consum, conform specificației producătorului.

Atrag atenția că și apa pe care o folosim la băut sau pregătit alimentele conține o proporție variabila de sodiu care trebuie luata în considerare în situațiile de regimuri hiposodate.” - Dr. Albu Horatiu 2013
Bogat in Acizi Grasi Esentiali

“La această indicație dietetică - OMEGA 3 OMEGA 6 - am făcut o selecție a alimentelor dietetice de pe acest site care au un conținut onorabil de acizi grași polinesaturați (parte din grasimile sănătoase). Pintre aceștia se găsesc și cele doua tipuri esențiale Omega 3 si 6.

Aici voi face un preambul mai consistent decât la alte indicații dietetice deoarece carența de acizi grași polinesaturați este una dintre cele mai nocive și mai importante - din punctul de vedere al vastității fenomenului – modificări malnutriționale ale vremurilor noastre. Acest tip de carență, dacă-i importantă și îndelungată – și de obicei așa-i – se răsfrânge negreșit asupra patologiei și speranței de viață a celor mai mulți dintre noi!

Organismul uman nu poate produce o parte foarte importantă dintre grasimi: acizii grași esențiali. Deoarece au funcții fiziologice extrem de vaste și importante, ei trebuiesc aduși neapărat cu regularitate prin alimentație. Sursele naturale sunt animale (în special vietățile marine) și vegetale (uleiuri nerafinate de foarte bună calitate).

Teoretic, organismul nostru poate “construi” – ce-i drept în cantități reduse – molecule lungi și active de Omega 3 (EPA – Acid Eicopentaenoic și DHA – Acid Docosahexaenoic) din precursorul lor vegetal, inactiv și cu lanț catenar scurt, Acidul Alpha-linoleic. Așa a vrut natura!
Practic, lucrurile stau putin altfel! Astfel:
- Pe de o parte, acea rută metabolică (calea Δ-6 desturaza » elongaza » Δ-6 desturaza) este dependentă de vârstă și de starea bună de micronutriție a organismului. Există factori masiv perturbatori ai acestei căi, precum: vârstele peste 40 – 60 de ani (funcție de uzura organismului), viața agitată psihic, platourile prelungite de stress, fumatul intens, dietele bogate în grasimi saturate ( de obicei grasimi animale), în grăsimi vegetale rafinate (uleiuri rafinate și produse care le pot conține) și/sau grasimi vegetale hidrogenate (margarinele obișnuite și alimentele care le conțin), carențele de Vitamina PP, Piridoxina, Magneziu și Zinc. In astfel de cazuri este absolut necesar și un aport zilnic din variantele active de acizi grasi Omega 3 (EPA sau DHA)!
- Pe de cealaltă parte, la indivizii aflați în condiții de vârstă și sănătate cu totul rezonabile (copii, adolescenți, adulți tineri, adulți netarați, femei gravide) nu există motive serioase care să ne determine ideea ca organismele lor – în condițiile unui stil de viață echilibrat – nu-și pot îndeplini funcția de transformare a precursorului - Acidul Alpha-linoleic – în formele utile – EPA și DHA. In acest sens, există tot mai multe voci – cea mai importantă imi pare cea a Doamnei Profesor Encarnacion Munoz Moran (de la Catedra de Nutritie si Alimentatie a Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii din Malaga) căreia mă raliez și eu – care susțin că aportul majoritar sau aproape exclusiv al formelor active - pe perioade nici măcar prea îndelungate - “lenevește prin scurtcircuitare” ruta metabolică proprie organismului de transformare a Acidului Alpha-linoleic (vegetal) în EPA și DHA (de regula, de origine animala). In astfel de cazuri este absolut necesar și un aport zilnic de Acid Alpha-linoleic pentru menținerea deschisă a rutei metabolice!

O soluție extrem de simpla pentru rezolvarea acestei ecuații complicate vine de la o noutate de ultim moment pe piata produselor dietetice High Class. Astfel, în portofoliul unuia dintre cele mai galonate laboratoare producatoare de alimente dietetice (Fauser Vitaquell Gmbh din Germania) a fost introdus un nou ulei destinat dietelor speciale care reușește să îndeplinească toate “sarcinile” trasate mai sus! Produsul - BIO Vitaquell Ulei Omega 3 DHA - este bogat atât în acizi grasi Omega 3 cu lanț scurt (precursori) în speță Acid Alpha-linoleic, cît și în cei cu lanț catenar lung, activi, respectiv DHA (Acid docosahexaenoic). Mai mult, pentru a evita introducerea între ingredientele acestui ulei a grasimilor provenite din diverși pești (fapt neagreeat atât de cei ce urmează diete vegetariene, vegetaliste sau vegane precum și de cei care își doresc o cât mai mica contaminare cu metale grele și Poluanți Organici Persistenți) s-a optat pentru varianta mai scumpa, dar de neegalat, și anume de introducere a DHA-ului extras după presarea la rece a Algelor Marine bogate în acest acid gras. Astfel Fauser Vitaquell a reușit să dezvolte un ulei extrem de versatil, bogat în ambele tipuri de Omega 3 (precursor inactiv si activ) și în Omega 6 (aducând exact raportul optim necesar populației adulte europene, adica 1 parte Omega 3 vs. 3-4 parți Omega 6), cu mulți acizi grasi mononesaturați și foarte puțini saturați.

Din punct de vedere gastronomic, este suav, cu o ușoară aromă de nucă si se adresează doar bucătăriei reci și crudităților.
Nutrițional, necesarul zilnic optim (cca. 10g Acizi grasi Omega 6, cca. 2g Acizi grași Omega 3 inactivi – in speta Acid alpha-linoleic și 250-260mg de Acizi grași Omega 3 activi – in speta DHA) se obțin din utilizarea a 20 – 25 ml (cca. 2 linguri) din acest BIO Vitaquell Ulei Omega 3 DHA introduse in alimentatia zilnica (in mod deosebit in salate si mancarurile reci). Ei vin să aducă beneficii inestimabile asupra menținerii și recuperării sănătății aparatelor cardio-vascular (inima și vase), imunitar și nervos, să regleze într-un mod nemaipomenit pentru organismul respectiv funcțiile glandelor endocrine, nivelul și fracțiile colesterolului (scazându-l pe cel “rău” și crescându-l pe cel “bun”) și să echilibreze balanța dintre mecanismele pro și anti-inflamatorii, pro și anti-alergice proprii organismului. Eu mi-am făcut datoria să o spun!” - Dr. Albu Horatiu – septembrie 2012
Descriere Brain Proficiency - 237g

Brain Proficiency - o compozitie vegana pentru fortificarea sanatatii si a capacitatilor intelectuale!

 

Produs de: Overt Health - Romania 

 

Corecteaza cu predilectie deficientele nutritionale corelate cu functiile neuronale.

Sustine biomecanica sistemului cognitiv. 

Completeaza potentialul organismului de a se adapta si performa.

 

FARA PRODUSE DE ORIGINE ANIMALA (Lapte, Ou, Unt). 

FARA GLUTEN, LACTOZA, ULEIURI HIDROGENATE. 

FARA ZAHAR si ALCOOL.

FARA COLORANTI, AROME, INDULCITORI si POTENTIATORI DE GUST ARTIFICIALI.

 

Brain Proficiency - aduce cateva importante inovatii nutritionale fiind un ansamblu de nutrienti cu un raport ideal intre acizii grasi omega 3 si 6, cu un index glicemic moderat, rata sporita de absorbtie, biodigestibilitate ridicata, nepreparat termic, 100% natural.

 

 

O alimentatie bogata in nutrientii aflati in compozitia Brain Proficiency poate fi indicata in conditiile in care se urmareste:

 

  • Fortificarea intelectuala, fizica si/sau afectiva, deoarece acesti nutrienti pot participa la ameliorarea mempriei, concentrarii, atentiei, coordonarii procese cares sau la baza claritatii in gandire, echilibrului psihic, imbunatatirii fluentei verbale, a rabdarii. Toate aceste elemente au ca tinta finala combaterea stressului psihic si instituirea unei bune dispozitii a sufletului si mintii, caracteristice varstelor tinere.

 

  • Alimentatie de sprijin in contextul persoanelor la care se incearca profilaxia unor afectiuni neurodegenerative precum Alzheimer, Parkinson, etc.

 

  • Alimentatie de suport in sustinerea tratamentului medicamentos in afectiuni neurologice si psihiatrice precum accidéntele vasculare cerebrale, scleroza multipla, bolile Parkinson si Alzheimer, epilepsie, autism, sindroame de oboseala crónica, sindrom depresiv anxios.

 

Recomandare de consum: 1-3 lingurite/zi, de preferinta inainte de mesele principale, cu 200 ml de apa.

 

 

Compozitie: Oleaginoase: miez de samburi amari de caisa (1,7 %), miez de floarea soarelui crud (5 %), miez de dovleac crud (5 %), seminte de in (10,2 %), seminte de canepa decorticate (10,2 %), susan alb decorticat (8,4 %), seminte de chia (8,4 %). Superalimente: cacao nibs (7,8 %), spirulina macinata (2,1%), scortisoara macinata (0,8 %), turmeric macinat (0,4 %). Fructe uscate: coacaze negre deshidrátate (22,8 %), fructe de goji (9,3 %). Altele: miere de salcam (6,3 %), ulei de cocos (1,5 %).

Comentarii Brain Proficiency - 237g
Adauga comentariul tau

Completati campurile marcate!

 
Alte produse din categorie