Ceaiuri Matcha

Matcha pentru toata familia [0]

Matcha pentru toata familia

Matcha este de fapt forma pulverizata a unor frunze intregi de ceai verde de foarte buna calitate, extrem de bogate in teanina si clorofila deoarece au fost cultivate in conditii de umbra. In preparatele High Quality si Premium sunt eliminate chiar si coditele si nervurile frunzelor pentru imbunatatirea concentartiei de clorofila, teanina si catequine.

Prin comparatie, concentratia mare de teanina combinata cu cafeína pe care le aduce un Matcha veritabil, acesta este mult mai eficient in imbunatatirea concentrarii si atentiei decat cafeaua care vine doar cu cafeína dar si cu “bruiajul” tipic adus de aceasta.

Matcha este, de asemenea, mult mai eficient decat alte ceaiuri verzi deoarece se ingera tot continutul frunzelor prin dizolvarea pulberii in apa, lapte, alte bauturi dulci sau deserturi.

Datorita conditiilor de crestere, recoltare si procesare un Matcha veritabil contine cantitati consistente dintre cele mai anti-oxidante catequie si in special EGCG (Epigalocatequin 3 Galate-ul), compus foarte cercetata in stiintele medicale actuale. De fapt, concentratia mare in EGCG alaturi de cel de clorofila si teanina, este principalul motiv pentru care tot mai multi oameni sanatosi dar si cu boli degenerative au inceput sa consume acest tip de ceai. Astfel, mai ales din considerente fito-farmaceutice si nutritionale, in ultimul deceniu, a capatat o utilizare sustinuta si in afara Japoniei.