Oferte speciale
Conditii transport
Conditii transport
Produs adaugat in cosul de cumparaturi
Poza BIO Vitaquell Crema de Otet Balsamic - 250ml

Crema de Otet Balsamic Bio - VITAQUELL - 250ml

Cod produs:   10492
Producator:   Fauser Vitaquell Gmbh - Produse lista A
Fauser Vitaquell Gmbh - Produse lista A
Fauser Vitaquell Gmbh - Produse lista A

Fauser Vitaquell Gmbh – Sănătate pentru intreaga familie, începând din 1922!

Companie independentă germană, lider în producţia delicateselor dietetice Bio (organice), a uleiurilor vegetale de cea mai înaltă calitate şi a margarinelor superioare, nehidrogenate, neesterificate si neinteresterificate, fara grăsimi cu forme izomerice "trans" și destinate atât consumatorilor sănătoși cît și acelora cu nevoi dietetice speciale.

O afacere de familie ce a început la mijlocul anilor ’20 și care și-a canalizat eforturile în sensul cercetării și producerii de alimente integrale, neprocesate, destinate nutriției conștiente în vederea menținerii sănătății. In prezent, compania asigură și o mare parte din MCT (Trigliceride cu Lant Catenar Mediu) necesare industriei farmaceutice germane din zona terapiilor nutriționale de susținere (orale sau enterale).

Produsele alimentare Vitaquell sunt cele mai bune din clasa lor! Se folosesc ingrediente integrale, eminamente neprocesate și selecționate în funcție de calitatea lor cea mai înaltă – fără rabat la costuri. Ele trebuie sa păstreze cît mai puțin modificată compoziția resurselor biologice din care provin.

Fauser Vitaquell alege să producă doar alimente și ingrediente pentru gătit doar de cea mai înaltă calitate iar în măsura în care este posibil, acestea să beneficieze  și de cele mai bune caracteristici dietetice solicitate de DGE (Societatea Germana de Nutriție) și de imuno-nutriția actuală.

Conștientizarea asupra problemelor mediului sunt o parte integrantă a filozofiei Fauser Vitaquell și a tuturor partenerilor săi!


CREMA Dr. ALBU – alimentul ketogenic care „infometeaza“ cancerul

Revenite puternic in actualitatea dietetica a cancerelor dupa aparitia celebrului articol "Hallmarks of Cancer: The Next Generation" al lui Hanahan & Weinberg, din galonata revista CELL din martie 2011, variantele de alimentatie ketogenica si mai ales cele bogate in acizi grasi nesaturati si anumiti alti micronutrienti au inceput sa-si faca tot mai mult loc in practica dietetica si medicala din clinicile de profil mai avangardiste. 

CREMA Dr.ALBU - un aliment pus la punct de mine si care indeplineste, ba chiar depaseste foarte multe din aceste criterii - este o variantă a Cremei Budwig, adaptată insa necesităţilor macro si micronutriţionale ale pacientului cu cancer. 


Citeste mai mult
Oferta 9 + 1 CADOU

COMANDATI 10 unitati din produse identice sau diferite!

Platiti doar pentru ca pe cea de a 10a* o primiti Cadou!


Citeste mai mult
   0721 328 509
   Comentarii
Pret initial:   4908 lei cu TVA
Pret special:   4192lei cu TVA
Discount:   7.16 lei
Stoc epuizat, disponibil in 2 saptamani
Download fisiere atasate
Eticheta - Fisa produs BIO Vitaquell Crema de Otet Balsamic
Bio

"Pe înțelesul tuturor, produsele Organice, Bio sau Ecologice sunt acelea în a căror producție nu s-au utilizat substante chimice artificiale sau de sinteza și nu au suferit intervenții genetice. Astfel, față de omologele lor convenționale/ tradiționale, ele “beneficiază” - printre altele - de concentrații infime de POP (Poluanți Organici Persistenți) și metale grele, două dintre “chimicalele” cu important efect negativ cumulativ pentru organism.

Certificare Organică este procesul prin care producătorii de alimente au obținut și își mentin calificarea de Organic sau Bio. Cerințele sunt asemănătoare, existând doar mici diferențe de la țară la țară. Difera oarecum frecvența, metodologia și rigurozitatea controalelor.

In sens mai larg, cele mai importante cerințe sunt:
- nu se folosesc Organisme Modificate Genetic.
- nu se folosesc produse chimice sintetice/ artificiale (îngrășăminte chimice, pesticide, ierbicide, fungicide, antibiotice, aditivi, conservați, coloranți, potențiatori de gust sau aromă, arome analoge celor naturale, etc.).
- terenurile agricole cultivate trebuie să treacă anterior printr-o perioada variabila ( de cel puțin 3 ani – funcție de legislație) de curățare și decontaminare, în care nu au mai primit tratamente chimice de niciun fel.
- cînd este vorba de produse neambalate, este necesara menținerea obligatorie atât la producător cât și pe lanțul de distribuție a unei stricte separări fizice între produsele certificate de cele fără certificare.
- producatorul ține o evidență scrisă strictă a operațiunilor zilnice.
- producătorul își dă acordul expres pentru inspecțiile periodice și inopinate ale organismelor de certificare și ale autorităților.

În multe țări, procesul de certificare este supravegheat de către guverne. In tarile Membre U.E. utilizarea în scopuri comerciale a termenului organice, bio, ecologice, etc. este limitată prin lege.

Care sunt beneficiile pentru consumator?

Utilizarea exclusivă a produselor Certificate Organic/ Bio/ Ecologic (sau a unei asocieri între acestea și cele convenționale) aduce o încărcătură mult mai mică de substanțe chimice dăunătoare sănătății. Cu cat se incepe de la varste mai mici, cu atat este mai bine. Este de reținut faptul că multe dintre aceste substanțe se cantonează în țesutul adipos/ gras al organismelor animale (dar si în alte celule), nu mai pot fi eliminate și aduc efecte devastatoare asupra sănătății și speranței de viață. Aceste efecte negative sunt de cele mai multe ori direct proporționale cu cantitățile acestor compuși acumulați în organism." - 2013 Dr. Albu Horațiu
Dietetic

Destinat persoanelor cu anumite nevoi alimentare/ nutritionale.

"DIETETIC este acel aliment care – în funcție de cunoștințele nutriționale/ medicale actuale – asigură nevoile nutriționale particulare ale unei anumite persoane în legătură directă cu starea sa de sănătate, de stil de viață, de activitate, de afecțiunile de care suferă sau de tratamentele acestora." - dr. Albu Horatiu 2013
Fara Gluten

“Glutenul este un amalgam proteic (prolamine și gluteline) existent în majoritatea cerealelor uzuale. Deoarece este insolubil în apă și lipicios, el este utilizat în industria procesatoare de alimente drept cel mai ieftin liant alimentar. pe langa cerealele care-l contin natural, puteti avea surpriza sa-l gasiti in aproape oricare aliment cu mai multe ingrediente si care nu poarta indicatia dietetica FARA GLUTEN sau GLUTEN FREE.
Se constată o creștere alarmantă a intoleranței manifeste și submanifeste clinic la gluten. Din acest motiv, atât dietele imuno-nutriționale cât și cele ortomoleculare anti-aging sau speciale pentru anumite afecțiuni recomandă eliminarea pe termen lung a acestuia din alimentație.
Cele mai importante recomandări dietetice speciale și ortomoleculare ale alimentaţiei FĂRĂ GLUTEN sunt:
- Dietele de imunonutriție care exclud de regulă sau în urma testelor serologice specifice glutenul, lactoza, proteinele din lapte, ou și uneori drojdiile1.
- Intoleranțele la gluten, lactate, ouă, oleaginoase şi soia.
- Celiachia (asimptomatică, potenţială, manifestă), și dermatita herpetiformă. În aceste două cazuri, nu se începe alimentația fără gluten fără un diagnostic corect, pentru că eliminarea glutenului duce inevitabil la falsificarea rezultatelor analizelor de laborator.
- Dietele de Nutriție Ortomoleculară din Poliartrită reumatoidă și alte boli cu context auto-imun (Rectocolita Ulcero-hemoragica, Boala Crohn, Psoriazis, Scleroza în Plăci, Lupus, s.a)
- Dietele de Nutriție Ortomoleculară în care se urmărește o scădere a statusului pro-inflamator și inflamator al organismului2 (Sindrom Metabolic, Diabet Zaharat II, Obezitate s.a).
- Alte diete care limitează/interzic utilizarea glutenului/lactatelor/ouălelor (în general dietele speciale de Nutriție Ortomoleculară ale persoanelor cu cancer şi/sau alte tulburări disimune).
- Autism3 (conform teoriei exorfinică a autismului).
- Schizofrenie, depresia severă, epilepsie (conform teoriei excesului de opioizi) 3”
Dr. Albu Horatiu 2010

1 Imunoslabirea: scaderea in greutate tinand seama de intolerantele noastre alimentare si de controlul glicemie. Dominique Rueff. Bucuresti - Ed. Spandugino, 2013
2 Sindromul Metabolic. Camelia Diaconu. Bucuresti – Ed. Medicala, 2011
3 Asediul opioizilor alimentari – exorfinele. Irina M. Jaba si Ostin C. Mungiu – Medicina Moderna, 2006
Fara Colesterol

"In vederea scaderii nivelului colesterolului total plasmatic unii medici prescriu medicamente si diete care se sustin reciproc. Se porneste de la ideea ca aportul redus de colesterol exogen (venit prin alimentatie) se rasfrange negresit si asupra nivelului colesterolului plasmatic total.

Cercetarile medicale si nutritionale efectuate de-a lungul ultimelor doua decade au aratar ca - in esenta - exista doua tipuri de colesterol - bun (HDL) si rau (LDL) - in sensul in care persoanele care au o cantitate mare de colesterol bun (HDL) prezinta un risc mai mic de a face ateroscleroza decat cele care au o cantitate mare de colesterol rau (LDL). Din punctul de vedere al Nutritiei Ortomoleculare se admite ca valorile normale ale colesterolului sangvin variaza intre 120 si 260 mg la 100ml, existand mari variatii individuale in functie de varsta, de sex, de rasa, de ocupatie si stare de activitate. A spune ca limita superioara normala a colesterolului total plasmatic este de 200mg/dl pentru toti indivizii pare a fi destul de putin logic.
Multi medici si nutritionisti - la care subscriu si eu - sunt de acord cu o statistica din 2009 facuta in urma unor studii clinice nutritionale la Mayo. Acolo se arata ca in conditii normale de viata, valorile maxime ale colesterolului total sangvin la indivizii de rasa caucaziana aflati la varste de peste 30 de ani pot depasi 200mg/dl, ajungandu-se l avalori de pana la 280mg/dl in cazul barbatilor trecuti de 60 de ani.

Pasii logici, eficienti in lupta impotriva colesterolului crescut sunt:
1. Regimul alimentar cu o dieta saraca in colesterol indicata de medic sau nutritionist.
2. Asocierea la dieta si altor modificari de life style care pot imbunatati profilul colesterolului plasmatic. Astfel: promovarea miscarii, scaderea in greutate, evitarea platourilor de stress psihic si a oboselii, renuntarea la fumat.
3. Numai daca prin aceste metode - principala fiind dieta - colesterolul nu scade in mod semnificativ, probabil ca este vorba de o sinteza crescuta endogena (colesterol produs in organism). Numai in acest caz medicul curant va indica si un tratament medicamentos (in general statine) care in doza cat mai mica sa ajute conduita dietetica."
Dr. Albu Horatiu 2009
Fara Cofeina

Produs fara niciunul dintre cei trei derivati xantinici (cafeina, teobromina si teofilina) existenti frecvent in regnul vegetal.

"Cofeina sau Cafeina este un alcaloid vegetal din grupul xantinelor care acționează ca și inhibitor competitiv pe receptorii neurotransmițătorului adenozină. Astfel, ea are un efect de dezinhibare a activitații neuronale și de dereglare a ciclului somn-veghe. Prin metaboliții săi, inhibă senzația de foame și crește toleranța la efort fizic (paraxantina), mărește fluxul sangvin arterial bogat în oxigen și nutrienți spre creier și mușchi (teobromina), relaxează musculatura netedă - în special pe cea a bronșiolelor – crește ritmul și eficiența de pompa a inimii (teofilina).
Principalele surse naturale de cofeină sunt ceaiul, cafeaua, mate, guarana, maca. Si cacao conține cantități relativ reduse de cofeină.
Deoarece acest alcaloid se găsește în unele dintre cele mai utilizate băuturi, în cadrul regimurilor cu restricție la cafeină trebuiesc abordate variantele sau înlocuitorii fără cofeină ai acestor alimente.
Dietele cu restricție la cofeină sunt recomandate în:
- Anxietate, atacuri de panică, insomnii, depresie, tendință către depresie.
- Multe boli cardiovasculare, angină pectorala, status post-infarct, hipertensiune arterială, aritmii cardiace.
- Epilepsie.
- La cei cu diabet, cu hipertiroidism și hiperaciditate gastrică.
- La cei primesc anumite medicamente printre care beta blocantele, alte sipaticomimetice, nicotina, efedrina, pseudoefedrina, quinolonele (norfoxacin, ciprofloxacin, etc.), IMAO, benzodiazepinele, teofilina, metilxantina."
Dr.Albu Horatiu 2013
Fara Ou

Produs in a carei reteta de fabricatie nu intra componente din Ou.

“Contrar a ceea ce se poate crede, alergia și mai ales intoleranțele la proteinele din ouă sunt destul de frecvente. Dacă alergia se materializează la nivel plasmatic în special prin aparitia nivelelor crescute ale IgE-urilor, intoleranța alimentară aduce în principal reacții care implică fixarea de IgG pe suprafața celulelor și matricea extracelulară.1 Dacă alergia are manifestări zgomotoase, chiar dramatice uneori, intoleranța își desfașoară procesele distructive, insidios (de cele mai multe ori neștiut).
Când prezența antigenului (proteina respectivă) este permanentă sau repetată frecvent, se constiuie o inflamație cronică ce poate sta chiar la baza degenerărilor sau a unor boli autoimune.1
La prima vedere este extrem de ușor să eliminăm proteinele de ou din alimentație. Lucrurile nu stau chiar așa datorită faptului că industria alimentară folosește enorm de mult oul sau parțile lui componente. Soluția este alegerea produselor care au specificația de 100% Vegetal sau a celor în care se exprimă explicit că în procesul de fabricație nu s-au folosit ouă.” – Dr.Albu Horatiu 2013

1 Imunoslabirea: scaderea in greutate tinand seama de intolerantele noastre alimentare si de controlul glicemiei. Dominique Rueff. Bucuresti - Ed. Spandugino, 2013
Sarac in Grasimi Nesanatoase

“Indiferent ce spun unii medici sau nutriționiști, grăsimile sunt extrem de importante pentru funcționarea normală pe termen mediu și lung a organismului. Ele NU trebuiesc eliminate din alimentație! In foarte multe cazuri însă, unele dintre ele (cele nesănătoase) trebuie restricționate cantitativ sau chiar eliminate, iar celelalte (cele “menținătoare de sănătate” și cele “aducătoare de sănătate” – cum le numesc eu) merită a fi promovate și crescute în dietă.

Pentru a vă fi de mare ajutor, pe acest site am marcat alimentele care sunt sărace în grăsimi nesănătoase cu indicativul dietetic SARAC GRASIMI! Aceste alimente NU CONTIN GRASIMI VEGETALE HIDROGENATE, GRASIMI DE ORIGINE ANIMALA si ACIZI GRASI SATURATI PESTE 1g/ 100g produs in modalitatea de pregatire preconizata de producator.

Care sunt grăsimile nesănătoase de care trebuie să ne ferim în mod deosebit?

- cantitățile excesive de Acizi Grași Saturați. De obicei, nocivitatea lor este adusă de variantele cu lanț catenar lung, care au – în cvasimajoritatea lor – proveniență animală. Nu porniți o cruciadă împotriva Acizilor Grași Saturați! Există unii indispensabili pentru sănătatea pe termen mediu și lung. Este vorba de cei cu catenă medie (TCM) și mai scurtă și care se găsesc din belșug în uleiurile nerafinate de palmier roșu și mai ales de nucă de cocos.
- grăsimile vegetale hidrogenate care conțin o parte importantă de forme izomerice TRANS. Acestea sunt niște forme artificiale, anormale pentru natură, pentru care organismele vii (inclusiv cel omenesc) nu au puse la punct rutele metabolice prin care sa le utilizeze cu succes. Sunt extrem de “uzante” și pro-aging pentru organism iar pe deasupra au o mare putere aterogenă și de promovare a creșterii LDL colesterolului (colesterolul rău). Aceste grăsimi vegetale hidrogenate se găsesc în margarinele de primă generație – acelea ieftine - convențional obținute prin hidrogenarea uleiurilor vegetale precum și în multe alimente care le conțin pe ascuns (unele produse de patiserie, cofetărie, sncks-uri, produsele deja pregatite – gata de a fi băgate în cuptor, extrem de multe sortimente de pâine feliată, etc.) sub denumirea generală de uleiuri vegetale hidrogenate sau doar uleiuri vegetale (ce lasă la latitudinea cumparărtorului să interpreteze ce și cum).
- grăsimile peroxidate/ oxidate/ lâncezite – acestea fiind de obicei un rezultat al economiei de bani, al dorinței de uleiuri ieftine, de proastă calitate, din proasta utilizare și păstrate a grăsimilor sănătoase.

Eu – chiar în asentimentul multora dintre confrații mei medici și în nume personal, după o experiență destul de mare cu pacienții din România – voi mai atrage atentia aici și asupra unora dintre grasimile sănătoase (este vorba de către acizii grași esențiali polinesaturați de tip Omega 6) care daca nu sunt echilibrați într-un anume raport cu cei de tip Omega 3, pot deveni pe termen lung, nocivi pentru sănătate.” – Dr. Albu Horațiu 2013.
Fara Oleaginoase

"Atunci cand sunt neprajite (Raw Food sau uscate suav) si cand nu sunt pastrate (neprajite vorbesc) in contact cu aerul (asa cum am vazut saci de cajou neprajite la Billa), fructele oleaginoase sunt adevarate minuni ale naturii. Atunci cand se introduc in cantitati minime 25 - 30g in dieta zilnica (de obicei in salata zilnica de cruditati) ele aduc beneficii inestimabile pe termen lung. Atentie la cuvintele cheie: neprajite, Raw Food, uscate suav, cantitati mici zilnic.
Cu toate aceste beneficii, multe persoane prezinta alergii la una sau mai multe dintre aceste oleaginoase. Cel mai frecvent la arhide. Am considerat ca fiind datoria mea sa pun indicatia dietetica FARA ARAHIDE pe acele produse de pe acest site in reteta carora de fabricatie NU INTRA SEMINTE SAU FRUCTE OLEAGINOASE" - Dr. Albu Horatiu 2013
Sarac in Proteine

“In mod normal, la omul sănătos, aportul zilnic de energie din proteine trebuie să se situeze cam la 15% din cel general. Astfel - la un calcul sumar - individul de 70Kg aflat în condiții normale de viață (cu un necesar de cca. 2000 Kcal) necesită cam 70 - 80g de proteine zilnic.
Dietele cu continut redus de proteine (regimurile cu restricție proteică / regimurile hipoproteice) le prescriem de obicei pacienților cu anumite afecțiuni renale, hepatice sau tulburări metabolice ereditare dar un numai. In funcție de severitatea afecțiunii, medicul, nutriționistul sau dieteticianul stabilește cantitatea zilnică de proteine care pot fi și trebuiesc consumate. Astfel, pentru individul nostru standard de 70kg (și proporțional pentru alte greutăți) se pot stabili – de regulă – trei mari tipuri de restricție proteică:
- regim hipoproteic moderat, cu 50 – 60g proteine/zi (10 – 12% din aportul energetic zilnic).
- regim hipoproteic sever, cu aproximativ 40 – 50g proteine/zi (8 – 10% din aportul energetic zilnic).
- regim hipoproteic extrem de sever, cu sub 40g proteine /zi (sub 8% din aportul energetic zilnic).
Vom considera și vom nota ca atare, adica SARAC PROTEINE acele alimente care – în forma lor optima de consum - vin cu un aport de proteine de până la 4g pentru fiecare 100g. Teoretic, aceasta înseamnă că pentru persoana noastră de 70kg, o cantitate de cam 1500g din respectivul aliment gata de consum ar asigura aportul de proteine întrun regim hipoproteic moderat, cam 1250g l-ar asigura pe cel dintr-un regim hipoproteic sever și sub 1000g pe cel al unui regim hipoproteic extrem de sever.
In esență pentru orientarea Dvs. mai ușoara, SARAC PROTEINE marcat de mine pe acest site, înseamnă un aliment care – în forma lui de consum preconizată de producator – vine cu cel mult 4g de proteine pentru fiecare 100g produs in cazul celor care se consuma solide si sub 1,6g la 100ml la cele care se consuma lichide.” – Dr.Albu Horatiu 2013
Descriere Crema de Otet Balsamic Bio - VITAQUELL - 250ml

Pentru cei initiati in Nutritia Ortomoleculara!

Specialitate cu ingrediente 100% organice si aciditate echilibrata ce impresioneaza printr-o ingenuasa ingemanare dintre gustul usor dulce de fructe cu cel picant al Aceto Balsamico di Modena. Este ideala pentru decorarea, garnisirea si finisarea meniurilor rafinate cu branzeturi, carne, legume, peste, fructe sau chiar a deserturilor sofisticate! Compozitia NON-ANIMALA recomanda produsul si pentru regimurile vegetariene, vegane sau post.

Bio. Produs Bio de inalta calitate, in ambalaj luxury.

Comentarii Crema de Otet Balsamic Bio - VITAQUELL - 250ml
Adauga comentariul tau

Completati campurile marcate!

 
Alte produse din categorie