Lecitine

Lecitine [2]

Lecitine

 In compozitia lecitinei din soia se regasesc substante importante pentru organism: cholina, inozitolul si acizii grasi nesaturati (AGN). Aceste componente sunt elemente constitutive ale celulelor nervoase, ele facand posibila sinteza neurotransmitatorilor – substante responsabile de transmiterea impulsurilor nervoase.

 Cholina serveste in organism la sinteza acetilcholinei - transmitator de impulsuri nervoase – impulsuri care sunt responsabile de desfasurarea corecta a proceselor de invatare, de puterea de concentrare si de capacitatea de regenerare a sistemului nervos.

 Inozitolul este un nutrient important ce face parte din structura unor lipide, precum fosfatidilinozitol si fosfatidilinozitolfosfat.

 

 Bazal, o dieta bogata in lecitine se prescrie in:

-        datorita imbunatatirii functiilor cerebrale si a memoriei in: perioadele de activitate intelectuala intensa si studiu, nevroze, ateroscleroza, degenerescenta cerebrala, maladie Alzheimer, alte afectiuni neurologice si sechele la nivelul sistemului nervos aduse de bo;i infectioase, autoimune, traumatisme, interventii chirurgicale, cancere. 

-        datorita imbunatatirii performantelor fizice si a rezistentei sistemului muscular in: efort fizic intens (sportivi de performanta, lucratori care efectueaza munca grea), convalescenta dupa boli consumptive inclusiv dupa terapia oncologica, stadiile incipiente de malnutritie. 

-        stimularea scaderii colesterolului, mentinerea/ imbunatatirii structurii si functionalitatii hepatice.