Noutati. Pagina 1

Noutati

Poza Diseminarea in timp real a infectiei cu coronavirusul Wuhan

Diseminarea in timp real a infectiei cu coronavirusul Wuhan

Pe aceasta harta puteti vedea in timp real extinderea infectiei cu coronavirusul Wuhan. Utilizandu-se noile tehnologii si inteligenta artificiala, oamenii de stiinta ar putea prezice incotro tinde virusul sa se indrepte sau cat de mult se va extinde.

Citeste mai mult

In sprijinul colegilor din linia intai

O actiune de sustiere in favoare directa a cadrelor medicale din spitalele din Romania care se afla acum in linia intai impotriva COVID-19.

Citeste mai mult
Poza COVID-19 - Raport audio de pe Lina Frontului - Prof. Cecconi de la Humanitas Research Hospital

COVID-19 - Raport audio de pe Lina Frontului - Prof. Cecconi de la Humanitas Research Hospital

Prof. Maurizio Cecconi - profesor ATI la Universitatea Humanitas din Milano ne descrie punctele cheie ale ingrijirii pacientilor critici COVID-19 din Lombardia. 

Citeste mai mult
Poza Sincronizarea - extrem de importanta in terapiile combinate ale cancerelor

Sincronizarea - extrem de importanta in terapiile combinate ale cancerelor

De la o schema la alta, eficacitatea nu este aceeasi daca medicamentele care formeaza respectiva terapie combinata sunt administrate concomitent sau secvential.

Citeste mai mult
Poza Impactului nutritiei si vitaminoterapiei asupra imunitatii antivirale in COVID-19

Impactului nutritiei si vitaminoterapiei asupra imunitatii antivirale in COVID-19

In Volumul 92 al Journal of Medical Virology, destinat pentru a apare in luna Mai 2020, intr-o revizuire sistematica a potentialelor interventii asupra pacientilor COVID-19 se acorda o atentie deosebita impactului nutritiei si vitaminoterapiei asupra imunitatii antivirale.

Citeste mai mult
Poza Acidul Glycyrrhinic / Glicirhizinic a fost listat printre cele câteva molecule naturale cu potențial de tratament împotriva COVID-19

Acidul Glycyrrhinic / Glicirhizinic a fost listat printre cele câteva molecule naturale cu potențial de tratament împotriva COVID-19

Unele preparate imunomodulatoare care aduc acid glicirizinic sau sarea lui în cantități optimale pentru a nu avea efecte secundare, pot fi utile în prevenirea COVID-19 dar si a evoluției ei.

Citeste mai mult
Poza Conferinta „Imunoterapia, Prezent si Viitor”

Conferinta „Imunoterapia, Prezent si Viitor”

Ca speakeri invitati participa specialisti importanti, personalitati care au un cuvant greu de spus, fiecare in specialitatea lui. Astfel, printre cei care vor avea comunicari sau conferinte enumeram pe profesorii si doctorii Florin Mihaltan, Florin Bacanu, Michael Schenker, Raluca Forsea, Horatiu Albu, Sedat Turkan, Tudor Eliade Ciuleanu, Achimas-Cadariu Patriciu.

Citeste mai mult
Poza Schimbarea formei de prezentare si de utilizare la un preparat nutritional foarte utilizat in cancer!

Schimbarea formei de prezentare si de utilizare la un preparat nutritional foarte utilizat in cancer!

IMUNONUTRITIA este o ramura a dieteticii si nutritiei destul de recent introdusa in portofoliul luptei impotriva cancerului. De multe ori ea este neglijata de catre medicul oncolog, mai ales in cazul pacientilor adulti. Conform Taber’s Cylopedic Medical Dictionary (editia 2005, pag. 1072) definitia termenului medical IMUNONUTRITIE se refera la studiul efectelor nutrientilor (macronutrienti, vitamine, minerale si oligo-elemente) asupra inflamatiei, formarii celulelor albe, formarii de anticorpi si rezistentei la boli.

Citeste mai mult
Poza A aparut Ghidul ESPEN pentru nutritia parenterala pediatrica!

A aparut Ghidul ESPEN pentru nutritia parenterala pediatrica!

Un instrument pretios care se adauga celorlalte ghiduri puse la dispozitie specialistilor de catre ESPEN.

Citeste mai mult
Poza Aceasta afectiune inspaimantatoare si tot mai frecventa ar putea fi prevenita dar si ameliorata cu ajutorul unui nutrient extrem de sigur

Aceasta afectiune inspaimantatoare si tot mai frecventa ar putea fi prevenita dar si ameliorata cu ajutorul unui nutrient extrem de sigur

Tratamentele actuale nu vindeca boala si nici macar nu o opresc din evolutie. In cele mai bune cazuri, ele pot sa incetineasca progresia siptomatologiei iar gestionatrea pacientului este foarte anevoiasa cuprinzand nu numai medicamentatie ci si dietetica, suplimentare nutritionala si masuri sociale, aceasta devenind un adevarat calvar pentru familie.

Citeste mai mult
Poza EXPERIENCE - din aceasta vara, exceptionala  gama de SUPERALIMENTE a devenit disponibila consumatorilor europeni

EXPERIENCE - din aceasta vara, exceptionala gama de SUPERALIMENTE a devenit disponibila consumatorilor europeni

"Dupa o EXPERIENTA de colaborare de peste 7 ani cu Laboratorios ALMOND, detinator al marcii NaturGreen, am hotarat sa ne unim eforturile pentru a pune la dispozitia consumatorilor atat din Romania cat si a celor din mai multe tari europene o noua gama de produse alimentare ecologice cu un inalt continut fito-nutritional – mai ales polifenoli si caroteni – si mineralo-vitaminic natural. Alimente din gama EPERIENCE, NU SUNT FORTIFICATE prin adaosuri de minerale si vitamine, acestea facand parte din compozitia nutritionala naturala a ingredientelor, extrem de atent selectionate!" - Dr. Horatiu Albu

Citeste mai mult
Poza Oamenii de stiinta au demonstrat faptul ca consumul zilnic a 1 - 6 g din acest aliment de cat mai buna calitate, imbunatateste nivelul zaharului, grasimilor si antioxidantilor din sange

Oamenii de stiinta au demonstrat faptul ca consumul zilnic a 1 - 6 g din acest aliment de cat mai buna calitate, imbunatateste nivelul zaharului, grasimilor si antioxidantilor din sange

ESPEN - Societatea Europeana de Nutritie Clinica si Metabolism - a prezentat luna aceasta (CLINICAL NUTRITION ESPEN, oct. 2018, vol.27, pag 1-9) o lucrarea care demonstreaza imbunatatirea profilurilor glicemice si lipidice la persoanele care consuma zilnic 1 – 6 g din acest aliment. 

Citeste mai mult
Poza Acest aliment este tot mai studiat ca si factor de protectie impotriva cauzei de deces nr. 1 din lume

Acest aliment este tot mai studiat ca si factor de protectie impotriva cauzei de deces nr. 1 din lume

ESPEN - Societatea Europeana de Nutritie Clinica si Metabolism - a prezentat luna aceasta (octombrie 2018) o lucrarea care arata beneficiile in prevenirea afectiunilor cardiovasculare a consumului saptamanal a 40 - 80g din acest aliment.

Citeste mai mult
Poza Cursuri de Nutritie Ortomoleculara si Integrativa

Cursuri de Nutritie Ortomoleculara si Integrativa

De maine - 7 mai 2018 - se vor desfasura pe parcursul urmatoarelor doua saptamani, cele doua Sesiuni Pilot din “Cursurile de Nutritie Ortomoleculara si Integrativa” pe care Societatea Româna de Medicina Ortomoleculara le va organiza cu ajutorul partenerilor sai.

Citeste mai mult
Poza Deserturile traditionale sunt acum mai sanatoase! Iata secretul!

Deserturile traditionale sunt acum mai sanatoase! Iata secretul!

Beneficiile anumitor indulcitori sunt considerabile si vin atat din indexul si incarcatura lor glicemica, din aportul caloric pe care il aduc si din calitatea proceselor de productie specifice marcii Bio NaturGreen. 

Citeste mai mult
Poza BLUE CAP - best seller mondial in tratamentul FARA CORTICOIZI a psoriazisului, matretii, dermatitei atopice si seboreeice

BLUE CAP - best seller mondial in tratamentul FARA CORTICOIZI a psoriazisului, matretii, dermatitei atopice si seboreeice

Efectele produselor din gama igieno-cosmetica BLUE CAP se bazeaza pe proprietatile specifice ale unei noi formule ale pirithionat-ului de zinc. Aceasta molecula actioneaza atat la suprafata, cat si in interiorul stratului cornos, reducandu-i proliferarea accelerata printr-un intens efect antiproliferativ citostatic. La acest mecanism principal de actiune se adauga si o importanta actiune antibacteriana impotriva unor microorganisme patogene, precum si o puternica actiune antifungica.

Citeste mai mult
Poza 5 cauze comune ale problemelor de fertilitate feminina si modificarile de stil de viata si alimentatie ce ajuta la combaterea lor!

5 cauze comune ale problemelor de fertilitate feminina si modificarile de stil de viata si alimentatie ce ajuta la combaterea lor!

„In multe dintre aceste cazuri este necesara corectarea greutatii corporale si aducerea ei catre limitele normalitatii. De cele mai multe ori manipularea dietetica este extrem de importanta iar in astfel de cazuri eu folosesc regimuri alimentare caracterizate printr-o reducere a aportului de carbohidrati, o mentinere in limte normale a celui de proteine si o crestere compensatorie a celui de grasimi, punand accent deosebit pe ...(...).."

Citeste mai mult
Poza Echilibrul glucozei – cheia unei diete de succes

Echilibrul glucozei – cheia unei diete de succes

„Peste doua treimi dintre pacientii mei supraponderali se incadreaza – din punctul de vedere al Nutritiei Ortomoleculare – in categoria Dismetabolicilor. Ei se afla intr-o stare premorbida de Diabet Zaharat II sau de Rezistenta la Insulina. In cazul acestora echilibrarea micronutritionala trebuie sa aiba in vedere tesutul adipos, pancreasul si aparatul cardiovascular, iar dieta si aportul micronutritional ortomolecular se vor constitui in acest sens”,  explica Dr. Albu.

Citeste mai mult
Poza Iata ce se intampla in corpul tau daca consumi turmeric zilnic!

Iata ce se intampla in corpul tau daca consumi turmeric zilnic!

"... Suplimentele nutritionale cu extract de turmeric ridica starea de spirit, elimina stresul si anxietatea, protejeaza creierul impotriva imbatranirii si ajuta impresionant de puternic in profilaxia si tratamentul acelor boli degenerative care au ca foactor comun inflamatia. Intreg organismul este beneficiarul protectiei aduse de curcumin atunci cand acesta este biodisponibil. Doar o singura molecula din natura se mai poate compara cu curcumina, anume EGCg (epigalocatechin galate-ul) venit din ceaiul verde proaspat. Optim CURCUMA, Curcumin lipozomizat in lecitina si acid stearic, este suplimentul nutritional in care absorbtia si biodisponibilitatea curcuminului au fost ameliorate si care ajuta enorm la mentinerea functiilor cognitive si buna functionabilitate a creierului odata cu avansul in etate”, explica cercet. dr. Horatiu Albu, master in biologia moleculara.

Citeste mai mult
Poza Vrei sa stii ce se intampla in organism in timpul detoxifierii? Iata 4 elemente de care trebuie sa tii cont!

Vrei sa stii ce se intampla in organism in timpul detoxifierii? Iata 4 elemente de care trebuie sa tii cont!

 Spirulina si Chlorella de la Bio NaturGreen sunt doua suplimente alimentare 100% naturale, care prin compozitia lor au atat rolul de a sustine organismul in curele de detoxifiere dar mai ales in captarea, fixarea si eliminarea din intestine a compusilor toxici liposolubili si metalelor grele evacuate de ficat prin secretia biliara in cursul etapelor de lipoliza

Citeste mai mult
Poza Top 5 fructe de vara care asigura o silueta perfecta!

Top 5 fructe de vara care asigura o silueta perfecta!

Conceptul de detoxifere – Kitul 5 zile -5% Dr. ALBU Selections® imbina proprietatile nutritive, detoxifiante, depurative si anti-aging extrem de fiziologice ale unor sucuri bio cu actiunea de scadere a masei corporale si de micsorare a incarcaturii glicemice a alimentatiei, indusa de dieta hipocalorica corespunzatoare celor 5 zile”.

Citeste mai mult
Poza 8 super-alimente pentru detoxifierea de vara

8 super-alimente pentru detoxifierea de vara

Sucul DETOX Bio – RABENHORST este un produs care tine cont de detoxifierea stiintifica si este 100% natural, continand numai fructe.

Citeste mai mult