Noutati. Pagina 2

Noutati

Poza Dieta cu TAVARLIN Keto-Drink, noi sanse aduse in lupta cu cancerul

Dieta cu TAVARLIN Keto-Drink, noi sanse aduse in lupta cu cancerul

„Aceasta particularitate extrem de frecvent intalnita in cancerele avansate, conduce la o dependenta de glucoza si de zahar si limiteaza totodata capacitatea acestor celule canceroase sa se adapteze precum celulele sanatoase si sa evolueze intr-o cetoza usoara. Aceste celule neoplazice nu mai pot utiliza grasimile ca si sursa energetica, beta-oxidarea mitocondriala a acizilor grasi fiind practic suprimata. Depletionarea fluidelor circulante si interstitiale de glucoza in urma dietei cu Keto-Drink slabeste celulele canceroase si le face mult mai sensibile la chimioterapie sau radioterapie”, explica dr. Horatiu Albu.

Citeste mai mult
Poza Suferi de mancarimi ale scalpului? Iata care sunt cauzele!

Suferi de mancarimi ale scalpului? Iata care sunt cauzele!

Efectele produselor din gama igieno-cosmetica BLUE CAP se bazeaza pe proprietatile specifice ale unei noi formule ale pirithionat-ului de zinc. Aceasta molecula actioneaza atat la suprafata, cat si in interiorul stratului cornos, reducandu-i proliferarea accelerata printr-un intens efect antiproliferativ citostatic. La acest mecanism principal de actiune se adauga si o importanta actiune antibacteriana impotriva unor microorganisme patogene, precum si o puternica actiune antifungica.

Citeste mai mult
Poza Nutritia ortomoleculara: ce este si cum te ajuta sa slabesti

Nutritia ortomoleculara: ce este si cum te ajuta sa slabesti

Daca ultimele tale incercari de a slabi au fost toate o serie de tactici esuate si indiferent cat de putin ai manca sau cat de mult sport ai face, cantarului nu pare sa-i pese, ar trebui sa-ti verifici starea de sanatate si sa apelezi la cel mai profund sistem de nutritie – Nutritia Ortomoleculara. Dr. Horatiu Albu, presedintele Societatii de Medicina Ortomoleculara din Romania, ne explica ce presupune aceasta abordare si cum o putem aplica in strategia noastra de a slabi.

Citeste mai mult
Poza Dr. Horatiu Albu: „Singurul mod dovedit pentru slabire este de a creste gradul de sanatate”

Dr. Horatiu Albu: „Singurul mod dovedit pentru slabire este de a creste gradul de sanatate”

In Romania, obezitatea afecteaza peste 20% dintre persoanele cu varsta peste 18 ani, conform ultimului studiu realizat de Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii. Ce se petrece la nivel celular atunci cand ne ingrasam? Raspunsul il ofera Nutriția Ortomoleculara prin Dr. Horatiu Albu, presedintele Societatii de Medicina Ortomoleculara din Romania, care ne explica si preceptele acestei ramuri ale stiintelor medicale precum si cum o putem aplica in strategia de eliminare a excesului ponderal.

Citeste mai mult
Poza CREMA Dr. ALBU – alimentul ketogenic care „infometeaza“ cancerul

CREMA Dr. ALBU – alimentul ketogenic care „infometeaza“ cancerul

Revenite puternic in actualitatea dietetica a cancerelor dupa aparitia celebrului articol "Hallmarks of Cancer: The Next Generation" al lui Hanahan & Weinberg, din galonata revista CELL din martie 2011, variantele de alimentatie ketogenica si mai ales cele bogate in acizi grasi nesaturati si anumiti alti micronutrienti au inceput sa-si faca tot mai mult loc in practica dietetica si medicala din clinicile de profil mai avangardiste.  CREMA Dr.ALBU - un aliment pus la punct de mine si care indeplineste, ba chiar depaseste foarte multe din aceste criterii - este o variantă a Cremei Budwig, adaptată insa necesităţilor macro si micronutriţionale ale pacientului cu cancer. 

Citeste mai mult
Poza Zaharuri esențiale?! Așa ceva...

Zaharuri esențiale?! Așa ceva...

Avem de ceva timp Glicobiologia, acea disciplină care studiază structura moleculară, funcțiile biologice ale zaharidelor libere sau integrate în alte molecule de tip glicoproteinic, glicolipidic, peptidoglicanic, etc., precum și integrarea tuturor acestora în biologia celulară a diverselor celule sănătoase sau bolnave. Și această Glicobiologie a devenit deja o ramură a științelor moleculare cu răsunet atât în identificarea bio-markerilor specifici anumitor stări fiziologice sau de boală cât și în anumite tentative de tratament dietetic, nutrițional sau medical.

Citeste mai mult
Poza 11 precautii care va pot micsora riscul de cancer - by Dr. Albu Horatiu

11 precautii care va pot micsora riscul de cancer - by Dr. Albu Horatiu

  Partea buna este ca, DEOARECE IN GENEZA CANCERULUI SUNT FOARTE IMPORTANTE STILUL DE VIATA SI DIETA, ATUNCI INSEAMNA CA MAJORITATEA CAZURILOR DE CANCER AR PUTEA FI PREVENITE!

Citeste mai mult
Poza Nutritie Ortomoleculara – Mic ghid de terapie micronutritionala orala antioxidanta

Nutritie Ortomoleculara – Mic ghid de terapie micronutritionala orala antioxidanta

  Cu bucurie, dupa multe insistente am primit acordul de a va pune la dispozitie o lucrare capitala pentru profesionistii din domeniul sanatatii care doresc sa-si indrepte atentia si catre Dietetica speciala… Astfel, avem acordul autorului sa afisam pe site-ul nostru varianta primara tradusa in spaniola a acestui ghid care a fost publicat in cinci limbi (spaniola, engleza, rusa, araba si romana). Deoarece interesul a fost enorm, editia in limba romana – 2500 exemplare – s-a epuizat inainte sa ajunga in distributie. Afisam doar schemele, avand acordul autorului de a elimina paginile care discuta de mecanisme, preparate tipizate, prospecte, etc.   Deci, va oferim esenta!  

Citeste mai mult
Poza O CARENTA ALIMENTARA MAJORA LA TOATE VARSTELE – Acizii grasi Omega 3

O CARENTA ALIMENTARA MAJORA LA TOATE VARSTELE – Acizii grasi Omega 3

Datorită dietelor dezechilibrate (de cel mai multe ori prin încurajarea consumului excesiv de lactate, fructe, cărnuri, alimente procesate sau prea bogate si în uleiuri cu totul ”nepotrivite” cum ar fi cel ulei de floarea soarelui rafinat, de măsline, etc.) multi dintre noi ”nu apucă” să consume zilnic alimente bogate în acesti acizi grasi polinesaturați.

Citeste mai mult
Poza Dioxidul de Titan poate produce alterari ireparabile la nivel genomic si epigenomic.

Dioxidul de Titan poate produce alterari ireparabile la nivel genomic si epigenomic.

Dioxidul de Titan - un aditiv - frecvent utilizat in "productia pentru supermarket" poate cauza alterari ireversibile in diverse sisteme celulare. Acesta poate conduce chiar la alterari genotoxice somatice ba chiar si la unele de tip epigenetic ce ne pot afecta descendentii.

Citeste mai mult
Poza Rolul nutritiei in terapia bolii canceroase. Inhibitori de glicoliza, substante redox-active si inductori de apoptoza, practic lipsiti de efecte secundare.   Bazele moleculare ale constructiei regimului alimentar ortomolecular în cancer.

Rolul nutritiei in terapia bolii canceroase. Inhibitori de glicoliza, substante redox-active si inductori de apoptoza, practic lipsiti de efecte secundare. Bazele moleculare ale constructiei regimului alimentar ortomolecular în cancer.

Rolul nutritiei in terapia bolii canceroase. Inhibitori de glicoliza, substante redox-active si inductori de apoptoza, practic lipsiti de efecte secundare.  Bazele moleculare ale constructiei regimului alimentar ortomolecular în cancer.

Citeste mai mult
Poza Aliatii tai vegetali in arderea grasimilor alimentare

Aliatii tai vegetali in arderea grasimilor alimentare

Acestea, desi sunt trucuri dietetice extrem de usor de pus in aplicare au un mare rasunet asupra capacitatii digestive de absorbtie a grasimilor si de stocare a lor in organism, INHIBANDU-LE. 

Citeste mai mult
Poza SAREA – probabil un inamic tacut si pentru tine…

SAREA – probabil un inamic tacut si pentru tine…

Numitorul comun al alimentelor procesate este sarea de proasta calitate! Acestea, desi sunt trucuri dietetice extrem de usor de pus imn aplicare, au un mare rasunet asupra prelungirii duratei de supravietuire a fiecaruia dintre noi. Cu atat mai mare cu cat varsta de la care sunt introduse este mai scazuta!

Citeste mai mult
Poza Noi gresim. Copiii platesc!

Noi gresim. Copiii platesc!

Buna dezvoltare a copiilor tine foarte mult cont de “materialele” puse la dispozitie de catre parinti. Pe cat de important este materialul genetic (purtator al informatiei) si modulat in expresia sa de influentele epigenetice descrise mai sus si care reprezinta “zestrea” pe care o dam copiilor nostrii (prin care devenim defapt nemuritori), la fel de important este si mediul nutritional pe care-l vom creea micutilor dupa nastere.

Citeste mai mult
Poza E 951 – ASPARTAMUL. Cat este de periculos? Mituri sau adevar!

E 951 – ASPARTAMUL. Cat este de periculos? Mituri sau adevar!

    Si atunci: ASPARTAMUL ESTE PERICULOS PENTRU SANATATEA NOASTRA? In “folclor” este prezentat ca fiind o adevarata bestie, ba chiar exista si cateva studii – destul de controversate – care ne sugereaza cum ca aspartamul poate fi cauza de cancere si de alte tulburari importante! Si doar ele sunt citate intr-una! 

Citeste mai mult
Poza Consideraţii “violente” despre greşelile nutriţionale pe care le facem in alimentatia copiilor nostrii

Consideraţii “violente” despre greşelile nutriţionale pe care le facem in alimentatia copiilor nostrii

Sunt iritat pur si simplu de indolenţa cu care mulţi părinţi tratează alimentaţia copiilor lor! (N. B – Alimentaţia este UN PROCES VOLUNTAR ce constă în introducerea alimentelor în tubul digestiv).

Citeste mai mult
Poza Imunitatea scazuta si Nutritia Ortomoleculara

Imunitatea scazuta si Nutritia Ortomoleculara

“...scăderea imunităţii apare atât la oamenii aparent sănătoşi (favorizând apariţia afecţiunilor grave) dar mai ales la cei cu boli grave, imunodeprimante (HIV, Cancere, Hepatite Cronice şi Ciroze Hepatice, Diabet, Sindrom X metabolic, Boală de iradiere) şi la cei supuşi tratamentelor agresive (citostatice, corticoterapie, radioterapie, interferonoterapie, etc.)...”

Citeste mai mult
Poza Doamnelor, Domnisoarelor si Domnilor “nutritionisti” de la TV, nu mai promovati diete ale anilor ’50!...

Doamnelor, Domnisoarelor si Domnilor “nutritionisti” de la TV, nu mai promovati diete ale anilor ’50!...

  Trebuie sa spunem odata pentru totdeauna ca, in ultímele decenii, medicina si nutritia au avansat foarte mult. Ambele alaturi si in siajul biologiei moleculare…Aproape ca este musai sa ai pregatire in biologie sau medicina ca sa intelegi si sa aprofundezi nutritia actúala. 

Citeste mai mult
Poza CHIA (Salvia hispanica) – “puterea  mayasilor”. Este un SUPERALIMENT?

CHIA (Salvia hispanica) – “puterea mayasilor”. Este un SUPERALIMENT?

    Si o concluzie finala: DA! Din punctul de vedere al posibilitatilor de a obtine beneficii prin incadrarea tintita a semintelor de chia ecológica Bio NaturGreen in regimurile igieno-dieteice din Nutritia Ortomoleculara, acestea pot fi considerate un SUPERALIMENT!

Citeste mai mult
Poza Seminarii Medicina Integrativa 2015

Seminarii Medicina Integrativa 2015

  Ma gandesc la faptul ca poate fi o oportunitate demna de luat in considerare pentru up-datarea cunostiintelor si pentru prietenii mei dieteticieni si nutritionisti din Ardeal, chiar daca ciclul de seminarii va fi creditat doar de catre Colegiul Medicilor din Romania cu puncte de Educatie Medicala Continua.

Citeste mai mult
Poza Sucul Mamă de Rodie și punicalagina. Un aliment funcțional în managementul pe termen lung al adenomului și cancerului prostatic.

Sucul Mamă de Rodie și punicalagina. Un aliment funcțional în managementul pe termen lung al adenomului și cancerului prostatic.

  Sunt deja numeroase studiile efectuate în ultimii 10 – 12 ani vis a vis de evaluarea eficacității Sucului Mamă de Rodie sau a diverselor extracte provenite din el în roluri de agenți antiproliferativi, antiinvazivi și proapoptotici pe culturi celulare de cancere umane și pe modele animale.

Citeste mai mult
Poza Sucul de grau verde incoltit - aliment sau supermedicament?!

Sucul de grau verde incoltit - aliment sau supermedicament?!

Dr. Albu Horatiu face o succinta dar cuprinzatoare trecere in revista a proprietatilor nutritionale si curative ale sucului presat la rece din iarba de grau verde incoltit ce au fost decelate, prin metode stiintifice, la nivel international.

Citeste mai mult
Poza Un preparat natural spaniol pe baza de EGCg si denumit ONCOXIN SOLUTIE ORALA dovedeste efecte importante pe celulele de cancer mamar HER2+.

Un preparat natural spaniol pe baza de EGCg si denumit ONCOXIN SOLUTIE ORALA dovedeste efecte importante pe celulele de cancer mamar HER2+.

    Succes! Si ma felicit ca majoritatea pacientelor si pacientilor mei cu cáncer au primit indicatia de ONCOXIN Capsule sau Solutie Orala!

Citeste mai mult
Poza Eficienta BLUE CAP Crema si Sampon in unele Dermatoze Inflamatorii

Eficienta BLUE CAP Crema si Sampon in unele Dermatoze Inflamatorii

Eficienta, toleranta si complianta tratamentului cu BLUE CAP Crema si Sampon la pacientii cu PITIRIAZIS VERSICOLOR, DERMATITA SEBOREEICA A PARULUI, SCALPULUI si FETEI, PSORIAZISUL VULGAR  

Citeste mai mult