Stiati ca...ejacularile mai frecvente reduc riscul acestei afectiuni?!

Imagine articol
Detalii
  • 06 Noi 2018
Share

Stiati ca...ejacularile mai frecvente reduc riscul acestei afectiuni?!

In urma cu doua luni in Journal Of Sexual Medicine, a fost publicat un studiu in care s-a demonstrat legatura dintre frecventa ejacularilor si riscul pentru aceasta afectiune.

 

Cancerul de prostata este numarul 1 intre cancerele masculine, ca si incidenta. Afecteaza de obicei barbatii cu varste de peste 50 de ani, iar riscul de aparitie creste odată cu avansul in etate. Aparitia acestui cancer la cei sub 50 de ani este neobisnuita.

Sunt mult studiile clinice care au demonstrat legatura dintre frecventa ejacularilor si inidenta cancerului de prostata. In urma cu doua luni - august 2018 - in Journal Of Sexual Medicine, a fost publicat un studiu in care – autorii chinezi – au facut o analiza a 22 de cercetari pe aceasta tema si care insumeaza aproape 56 000 de voluntari.

Rezultatele au aratat ca cel putin o ejaculare saptamanala se coreleaza cu un risc mai mic de cancer de prostata. Conform medisite.fr care il citeaza pe urologul francez François Desgrandchamps, existenta a mai mult de 20 de ejaculari pe luna injumatateste riscul de aparitie a acestui cancer. 

Surse: medisite.fr, parentsafrica.com.

©Farmacia Ortomoleculara

Adauga comentariul tau

Pentru detalii privind stocarea si prelucrarea datelor cu caracter personal, vezi detalii.