Stiati ca...?. Pagina 1

Stiati ca...?

Poza Stiati ca…atunci cand este consumat consecvent, broccoli are un potential incredibil de protectie si de lupta impotriva cancerului dar si a altor catorva boli importante?!

Stiati ca…atunci cand este consumat consecvent, broccoli are un potential incredibil de protectie si de lupta impotriva cancerului dar si a altor catorva boli importante?!

" ... De multe ori, in schemele dietetice concepute in Centrul nostru, utilizam un extract standardizat de broccoli cu 1% Glucozinolati. Il folosim cel mai frecvent la persoanele la care ne dorim stimularea detoxifierii de xenoestrogeni/ estrogeni, la cele care urmeaza diete de scadere a greutatii prin consumptie de tesut adipos si la cele cu afectiuni estrogen dependente..."

Citeste mai mult
Poza Stiati ca...ejacularile mai frecvente reduc riscul acestei afectiuni?!

Stiati ca...ejacularile mai frecvente reduc riscul acestei afectiuni?!

In urma cu doua luni in Journal Of Sexual Medicine, a fost publicat un studiu in care s-a demonstrat legatura dintre frecventa ejacularilor si riscul pentru aceasta afectiune.

Citeste mai mult
Poza Stiati ca….pulberea de sfecla rosie poate fi un aliment functional de exceptie si in tratamentul afectiunilor cardiovasculare si al steatozei hepatice?!

Stiati ca….pulberea de sfecla rosie poate fi un aliment functional de exceptie si in tratamentul afectiunilor cardiovasculare si al steatozei hepatice?!

" ... Dar – desi poate aduce beneficii foarte mari in multe situatii - consumul pe termen lung a unor cantitati semnificative zilnice de sfecla rosie organica (peste 200 – 250 g) poate reprezenta o adevarata provocare pentru cei mai multi dintre noi, atat prin prisma cantitatii care trebuie consumata, dar mai ales a sursei de sfecla organica si a prepararii ei. Mai mult, fierberea conduce la deprecierea continutului micronutritional atat prin temperatura dar mai ales prin extractia si diluarea micronutrientilor in lichidul de fierbere. De aceea, atunci cand trebuie sa mizam pe bogatul sau continut micronutritional (mai ales betaina si antioxidantii interesandu-ne in Centrul nostru) preferam fie ..."

Citeste mai mult
Poza Cand o dieta este ketogenica? De ce, cum si cand apar corpii cetonici in cadrul unei diete?

Cand o dieta este ketogenica? De ce, cum si cand apar corpii cetonici in cadrul unei diete?

"Motivele pentru care utilizam cateodata anumite regimuri alimentare ketogenice (H. Albu & al. J Clin Nutr Diet. DOI: 10,4172/2472-1921-C1-003) precum si curele de dieta ketogenica controlata cu TAVARLIN Keto-Drink® in unele etape din viata pacientului cu cancer, le vom discuta curand mai pe larg, intr-o carte care deja este in lucru . Insa scriem acest scurt articol mai ales pentru ca am observat ca atat de multe persoane (printre care si colegi de breasla bine situati ierarhic, chiar si cu grade universitare in domeniul oncologiei si nu numai) vorbesc despre dietele ketogenice in aceasta patologie dar fara sa stie foarte exact despre ce este vorba. De curand am auzit ca conditia pentru ca o dieta sa fie ketogenica este ca pacientul sa consume foarte multe grasimi si proteine, ori – pe departe – nu aceasta este conditia. De prea multe ori ne confruntam in România cu lucruri făcute după ureche..."

Citeste mai mult
Poza Stiati ca... urmatoarele vegetale ar trebui obligatoriu decojite inainte de a fi consumate?!

Stiati ca... urmatoarele vegetale ar trebui obligatoriu decojite inainte de a fi consumate?!

Am fost obisnuiti cu ideea ca daca utilizam alimentele vegetale impreuna cu coaja lor, beneficiem de mai multe principii nutritive. In unele cazuri – precum fructele rosii de padure, strugurii rosii ecologici, etc. - este adevarat, insa in alte cazuri, consumul alimentului nedecojit este cu totul daunator in timp. Aici, va prezentam un top 3 al alimentelor pe care nu ar trebui sa le mancam cu coaja.

Citeste mai mult
Poza Stati ca... un consum mai ridicat de alimente ecologice este asociat cu reducerea riscului de cancer?!

Stati ca... un consum mai ridicat de alimente ecologice este asociat cu reducerea riscului de cancer?!

Ieri (22 octombrie 2018) a fost publicat in prestigioasa revista JAMA Intern Med. o lucrare in care grupul condus de Julia Baudry et al. ne aduce urmatoarele concluzii: “Rezultatele noastre indica faptul ca un consum mai ridicat de alimente ecologice este asociat cu o reducere a riscului de cancer global. (...) Desi constatarile noastre trebuie confirmate, promovarea consumului de alimente ecologice in populația generala ar putea fi o strategie promitatoare de prevenire a cancerului.”

Citeste mai mult
Poza Stiati ca... lecitinele contin niste molecule extrem de pretioase pentru viata si care sunt foarte importante pentru dezvoltarea si functionarea organismului pe tot parcursul vietii, incepand chiar din viata intrauterina?!

Stiati ca... lecitinele contin niste molecule extrem de pretioase pentru viata si care sunt foarte importante pentru dezvoltarea si functionarea organismului pe tot parcursul vietii, incepand chiar din viata intrauterina?!

"...Mai mult, intr-o situatie foarte frecvent intalnita in praxisul nostru, ne intereseaza indeosebi efectul hepatic ale celor doua lecitine decat cel de la nivel cerebral (mai cunoscut si promovat marelui public, de altfel). Este situatia pacientilor care urmeaza un program de scadere in greutate pe baza comsumptiei de tesut adipos. La acestia prescriem intotdeauna cate 20 g LECIBRAN Lecitina Microgranulara pe zi la care asociem de foarte multe ori cate 6 capsule de Bio NaturGreen – Broccoli Concentrat cu 1% Glucozinolati si cate 6 – 12 g de Bio NaturGreen Spirulina Ecologica..." 

Citeste mai mult
Poza Stiati ca…pentru multi dintre noi cea mai importanta sursa de antioxidanti din dieta ar putea fi cafeaua de calitate?

Stiati ca…pentru multi dintre noi cea mai importanta sursa de antioxidanti din dieta ar putea fi cafeaua de calitate?

"...Beneficiile cafelei par a veni din relativa bogatie in antioxidanti a cafelelor veritabile si din faptul ca, pentru cei mai multi dintre aceia care nu acorda atentie unei alimentatii diversificate, cafeaua ar putea reprezenta / reprezinta principala sursa de antioxidanti din dieta. (...) Dar ce ne facem ca, pe langa cofeina – care pe termen mediu si lung ar putea avea la unii efecte dezastruase asupra sanatatii si a sperantei de supravietuire – este deja de notorietate faptul ca cafeaua contine din ce in ce mai multi POP. Nivele crescute de Poluantii Organici Persistenti sunt tot mai prezenti in cafea si uleiul  de masline stiut fiind faptul ca culturile de masline si de cafea sunt cele mai “dopate” din intreaga agricultura mondiala, pentru a putea sustine cererea din ce in ce mai mare?..."

Citeste mai mult
Poza Stiati ca...Yerba Mate, o veritabila „iarba a șamanilor” ce coboara la noi din negura preistorie, are remarcabile veleitati medicale, recunoscute  si de stiinta actuala?!

Stiati ca...Yerba Mate, o veritabila „iarba a șamanilor” ce coboara la noi din negura preistorie, are remarcabile veleitati medicale, recunoscute si de stiinta actuala?!

"...In esenta, avem o arma cu doua taisuri, exact asa cum ii sta bine uneia dintre cele mai importante plante din panoplia “medicinei samanice” a amerindienilor sudici. La fel ca ceaiul, cafeaua si guarana, dar si cu ceva schimbat. Acel “ceva” face diferenta si ne face sa il recomandam atat sub forma de ceai cat mai ales sub forma de pulbere. La care persoane? La sportivii care isi doresc ameliorarea performantelor, la persoanele cu sindrom de oboseala cronica si la toti acei pacientii ai Centrului nostru care urmeza regimuri de crutatre cardiaca sau de ameliorare a disfunctiilor respiratorii de tip obstructiv. Evident, doar din surse de cea mai inalta calitate certificata!"

Citeste mai mult
Poza Stiati ca...pentru a obtine efectele maxime in diferite tesuturi (piele, muschi, articulatii, etc.) trebuie sa folositi colagenul hidrolizat la mase moleculare diferite?!

Stiati ca...pentru a obtine efectele maxime in diferite tesuturi (piele, muschi, articulatii, etc.) trebuie sa folositi colagenul hidrolizat la mase moleculare diferite?!

"... Din punctul de vedere al colagenului, am invatat foarte bine un lucru de cand activez ca Nutritionist Dietetician in acest Centru, sub coordonarea Dr. Horatiu Albu. Si anume ca, pentru a obtine cele mai bune efecte trebuie sa folosesti exact colagenul hidrolizat la dimensiunile optime si sa-i potentezi actiunea in tesuturile pe care le tintesti asociindu-l cu micronutrientii ortomoleculari sinergici. Daca nu faci aceasta, lucrurile probabil ca vor merge, insa nu la fel de repede si bine...si de obicei, cu costuri mult mai mari!"

Citeste mai mult
Poza Stiati ca...sarea marina recoltata este net superioara oricarei sari de mina (ocna) sau marina recristalizata?!

Stiati ca...sarea marina recoltata este net superioara oricarei sari de mina (ocna) sau marina recristalizata?!

"... Pentru cei mai prietentiosi, noi recomandam asa numitele florile de sare, din francezul “Fleur de sel”. Acestea se formeaza ca si o crusta subtire si delicata la suprafata marii dupa evaporarea apei si se preteaza doar colectarii manuale. Traditional, aceasta colectare este facuta de femeile numite „lousse à fleur” in zilele cele mai insorite din an (...) Asemenea variante de sare sunt extrem de rare deoarece se formeaza doar in cantitati extreme de mici (cca. 1 kg/zi per hectar) fiind numita si “the caviar of sea salts”...

Citeste mai mult
Poza Stiati ca ... 2 lingurite cu varf de pulberea de fruct de baobab pot fi extrem de utile in dietele destinate pierderilor in greutate si a celor pentru combaterea disbiozelor intestinale?!

Stiati ca ... 2 lingurite cu varf de pulberea de fruct de baobab pot fi extrem de utile in dietele destinate pierderilor in greutate si a celor pentru combaterea disbiozelor intestinale?!

" ... cea mai frecventa utilizare pentru pulberea din fruct de baobab o dam in perioada regimurilor hipocalorice ale persoanelor care isi doresc pierdere in greutate prin reducerea depozitelor de tesut adipos. Bogatia in fibre si pectine ale Bio NaturGreen – EXPERIENCE – Pulbere din Fructe de Baobab aduce rapid o senzatie de satietate pentru un timp indelungat..."

Citeste mai mult
Poza Stiati ca...utilizarea regulata a “ceaiului” sau pulberii din frunze de Moringa scade acumularea excesiva de lichide in organism (edemul) si participa la destructurarea celulitei in timpul dietelor de pierdere in greutate?!

Stiati ca...utilizarea regulata a “ceaiului” sau pulberii din frunze de Moringa scade acumularea excesiva de lichide in organism (edemul) si participa la destructurarea celulitei in timpul dietelor de pierdere in greutate?!

"... Insa, la noi in praxis, ne intereseaza foarte mult o alta proprietate, bine pronuntata a consumului regulat de pulbere sau ceai de frunze de moringa. (...)  Astfel, prescriem mult pulberea de moringa, ceaiul de moringa si mai ales sarea de mare cu moringa. Toate acestea sunt modalitati usoare de introducere in dieta a acestei plante care aduce beneficii rapide pacientilor ce urmeaza diete de scadere in greutate, mai ales prin prisma mobilizarii proceselor de detoxifiere, eliminarii retentiei de lichid in tesuturi si destructurarii mai rapide a celulitei, odata cu avansul reducerea cantitatii de tesut adipos adus de dietele noastre...." 

Citeste mai mult
Poza Stiati ca… Spirulina bio – atunci cand este utilizata in cantitatile adecvate – poate fi extrem de utila ca factor de detoxifiere pentru metalele grele si POP!?

Stiati ca… Spirulina bio – atunci cand este utilizata in cantitatile adecvate – poate fi extrem de utila ca factor de detoxifiere pentru metalele grele si POP!?

"...Insa, poate cea mai importanta proprietate a pulberii de spirulina Bio NaturGreen – si pentru care o si utilizam cel mai mult in Centrul nostru – este aceea ca ajuta extrem de mult in curele de detoxifiere, fiind unul dintre cele mai importante alimente cu proprietati adsorbante de toxice intestinale precum POP (Poluanti Organici Persistenti – molecule liposolubile cu efect de disruptie endocrina, de obicei) si mai ales metale grele..."

Citeste mai mult
Poza Stiati ca… Diamel - un supliment nutritional - si scortisoara de Ceylon contin complexe fitonutritionale foarte active in prevenirea si combaterea diabetului zaharat tip 2 !?

Stiati ca… Diamel - un supliment nutritional - si scortisoara de Ceylon contin complexe fitonutritionale foarte active in prevenirea si combaterea diabetului zaharat tip 2 !?

"... un complex de micronutrienti alesi cu mare grija si astfel alaturati incat sa dezvolte o actiune sinergica atat pe aparatele si sistemele care paricipa la diminuarea riscului de aparitie a diabetului de tip 2 cat si pe endoteliul vascular (fata interna a vaselor de sange) pentru a minimiza efectele devastatoare ale varfurilor glicemiei, odata ce diabetul s-a instalat deja."

Citeste mai mult
Poza Japonia este pe cale sa puna la punct un test sangvin prin care se depisteaza 13 dintre cele mai frecvente cancer! – 04.09.2014

Japonia este pe cale sa puna la punct un test sangvin prin care se depisteaza 13 dintre cele mai frecvente cancer! – 04.09.2014

Deasemenea, testul japonez va putea ajuta la detectarea in stadiu precoce si a altor afectiuni degenerative, inclusiv Alzheimer.

Citeste mai mult
Poza Stiati ca ... din digestia laptelui, derivatelor sale si a glutenului provin compusi opioizi?!

Stiati ca ... din digestia laptelui, derivatelor sale si a glutenului provin compusi opioizi?!

    Consumul de alimente care contin faina de grau are capacitatea de a declansa un ciclu de alimentatie complusiva, cu sindrom de abstinenta la incetarea administrarii, un real comportament addictiv.

Citeste mai mult
Poza Stiati ... careia dintre DOSHE ii apartineti dupa Medicina Ayurvedica?! - by Dr. Albu Horatiu

Stiati ... careia dintre DOSHE ii apartineti dupa Medicina Ayurvedica?! - by Dr. Albu Horatiu

  Nu exista nicio alta stiinta care sa trateze suferinta umana si sa fie mai veche decat Ayurveda!  

Citeste mai mult
Poza Stiati ca...compania noastra face angajari pentru 5 posturi de Reprezentanti Medicali & Vanzari?

Stiati ca...compania noastra face angajari pentru 5 posturi de Reprezentanti Medicali & Vanzari?

In perioada 1 - 30 Septembrie recrutam pentru 5 posturi persoane agreeabile si dinamice care isi doreste ca prin indeplinirea corecta a sarcinilor trasate de companie sa avanseze financiar. Initiativa si loialitatea fata de companie pot asigura importante beneficii suplimentare salariului.

Citeste mai mult
Poza Franta interzice comercializarea Motilium® de 20mg sau mai mare precum si a celorlalte produse de acest fel cu domperidona! – 03.09.2014

Franta interzice comercializarea Motilium® de 20mg sau mai mare precum si a celorlalte produse de acest fel cu domperidona! – 03.09.2014

Este bine ca medicii si pacientii romani sa fie deja pusi in garda, deoarece Motilium-ul este extrem de utilizat...  

Citeste mai mult
Poza Stiati ca ... contaminare cu metale are impact important asupra imunitatii?!

Stiati ca ... contaminare cu metale are impact important asupra imunitatii?!

  Metalele au importante roluri in modularea, reglarea si alterarea imunitatii.

Citeste mai mult
Poza Toxicologii britanici avertizeaza ca astfel de bratari foarte la moda pot contine o substanta cancerigena! – 20.08.2014

Toxicologii britanici avertizeaza ca astfel de bratari foarte la moda pot contine o substanta cancerigena! – 20.08.2014

Intotdeauna verificati ca produsele de plastic pe care le cumparati sa poarte inscriptia "CE"!

Citeste mai mult
Poza Sucul obtinut prin presarea la rece a ierbii de orz verde incoltit este considerat un “medicament” sau un super-aliment?! - 18.08.2014

Sucul obtinut prin presarea la rece a ierbii de orz verde incoltit este considerat un “medicament” sau un super-aliment?! - 18.08.2014

Frunzulitele ierbii verzi de orz contin vitaminele din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), alte vitamine (E si C) şi o mare cantitate de Fe, Ca, Mn, Mg, K, Mo, Zn, Cu dar si alti fitonutrienti secundari foarte valorosi precum bioflavonoidele, polizaharidele, polipeptide şi clorofila.

Citeste mai mult