Stiati ca...substante folosite in unele paste de dinti cresc riscul de cancer si alte boli grave?!

Imagine articol
Detalii
  • 22 Ian 2019
Share

Stiati ca...substante folosite in unele paste de dinti cresc riscul de cancer si alte boli grave?!

Printre sursele de contaminare cele mai citate cu astfel de compusi potential periculosi – denumiti si disruptori endocrini – sunt ierbicidele insa diclorfenolii se mai pot gasi si in...

 

Conform unor lucrari aparute anul trecut si citate de medisite.fr, unii compusi de tipul Diclorfenolilor (DCP) par a avea o actiune nociva importanta asupra sanatatii. Intr-o lucrare publicata recent in revista Occupational and Environmental Medicine, cercetatorii sud coreeni au aratat ca acesti compusi contamineaza tot mai mult populatia, depistandu-se si in probele de urina. La finele lui 2018 un alt grup de cercetatori de la Universitatea Minnesota au publicat in aceeasi prestigioasa revista, un alt articol care demonstreaza o prevalenta mai mare a anumitor cancere, boli cardiace, tiroidiene si hepatice la persoanele in a caror urina s-au gasit nivele detectabile de 2,5-diclorfenol.

Printre sursele de contaminare cele mai citate cu astfel de compusi, potential periculosi – denumiti si disruptori endocrini – sunt ierbicidele insa diclorfenolii se mai pot gasi si in sapunurile antibacteriene, unele paste de dinti, produse pentru ingrijirea parului sau alte cosmetice, asociate sau nu cu triclosanul, a carei actiune negativa pentru sanatate a inceput si ea sa fie documentata.

 

Surse: medisite.fr, clinicabiodent.ro (foto)

 ©Farmacia Ortomoleculara - Echipa Farmacia Ortomoleculara

Adauga comentariul tau

Pentru detalii privind stocarea si prelucrarea datelor cu caracter personal, vezi detalii.