Stiati ca...utilizarea regulata a “ceaiului” sau pulberii din frunze de Moringa scade acumularea excesiva de lichide in organism (edemul) si participa la destructurarea celulitei in timpul dietelor de pierdere in greutate?!

Imagine articol
Detalii
  • 02 Oct 2018
Share

Stiati ca...utilizarea regulata a “ceaiului” sau pulberii din frunze de Moringa scade acumularea excesiva de lichide in organism (edemul) si participa la destructurarea celulitei in timpul dietelor de pierdere in greutate?!

"... Insa, la noi in praxis, ne intereseaza foarte mult o alta proprietate, bine pronuntata a consumului regulat de pulbere sau ceai de frunze de moringa. (...)  Astfel, prescriem mult pulberea de moringa, ceaiul de moringa si mai ales sarea de mare cu moringa. Toate acestea sunt modalitati usoare de introducere in dieta a acestei plante care aduce beneficii rapide pacientilor ce urmeaza diete de scadere in greutate, mai ales prin prisma mobilizarii proceselor de detoxifiere, eliminarii retentiei de lichid in tesuturi si destructurarii mai rapide a celulitei, odata cu avansul reducerea cantitatii de tesut adipos adus de dietele noastre...." 

 

 

Moringa (Moringa oleifera) este un arbust care creste în Asia de Sud-Est, India si alte zone tropicale, ale carui frunzele sunt folosite in alimentatie, prevenirea si tratarea bolilor de peste 4.000 de ani. Si se spune ca ajuta in peste 300 de boli! Anumite beneficii ale utilizarii de frunze de Moringa au fost verificate si validate stiintific, acestea fiind puse pe seama continut urias in antioxidanti, nutrienti esentiali si compusi fitonutritionali bioactivi.

Exista multe beneficii aduse de consumul regulat de moringa, dintre care noi vom enumeram cateva, insa lista poate continua. Astfel:

-          Moringa contine mult acid clorogenic, acesta venind cu proprietatile lui hipoglicemiante si de scadere a tensiunii arteriale!

-          Prin continutul inalt de fitonutrienti antioxidanti, Moringa aduce beneficii surprinzatoare in reducerea proceselor oxidative, inflamatorii, scaderea colesterolului si protectia impotriva toxicitati mediate redox date de metalele grele.

-          Este cunoscut faptul ca in Sindromul Metabolic apare frecvent o afectare hepatica care complica foarte mult calitatea vietii pacientilor, augmentandu-le restrictiile alimentare si scazandu-le variantele de tratament medicamentos al multiplelor tulburari dismetabolice si cardio-vasculare ce insotesc afectiunea. Mai ales in tipul de patologie hepatica caracteristica Sindromului Metabolic, s-a dovedit ca Moringa protejeaza ficatul impotriva deteriorari cauzate de toxicitatea medicamentelor si-i grabeste procesul de reparare. Mai mult, exista studii care indica si beneficiile plantei in sustinerea functiei cognitive, prevenirea si tratamentul bolii Alzheimer, stiut fiind ca incidenta acestor afectari este mult mai mare la cei cu Sindrom Metabolic.

-          Pulberii din frunze de Moringa i se descriu si proprietati antibiotice intestinale, avand actiune antibacteriena si antifungica ce poate inhiba dezvoltarea agentilor patogeni la acest nivel, fiind un protector al sistemului digestiv. Acest mecanism pare a fi cel implicat in efectele pozitive pe care consumul regulat al plantei le aduce in constipatie, gastrita, boala Chron si colita ulcerativa. De asemenea, unii compusi din frunze pot combate activ, antibiotic, infectii cauzate de Sarmonella, Rhizopus si E. Coli.

-          Din Moringa se extrage niazimicina, careia - pe langa faptul ca are efecte de scadere a tensiunii arteriale - unele studii ii atribuie efecte anticanceroase, considerandu-o un supresor al dezvoltarii celulelor tumorale ale carui efecte „merita a fi studiate mai in profunzime”.

-          Moringa pare a fi un minunat ingredient alimentar promotor al mecanismelor anti-imbatranire, revitalizand pielea si parul prin protectie impotriva radicalilor liberi si prin nutrientii cu roluri importante in hidratante si detoxifiere.

Insa, la noi in praxis, ne intereseaza foarte mult o alta proprietate, bine pronuntata a consumului regulat de pulbere sau ceai de frunze de moringa. Si anume, cea de combatere a edemelor, a acumularii nedorite de lichide in tesuturile organismului si de imbunatatire a tournoverului al apei extracelulare din organism. Astfel, prescriem mult pulberea de moringa, ceaiul de moringa si mai ales sarea de mare cu moringa. Toate acestea sunt modalitati usoare de introducere in dieta a acestei plante care aduce beneficii rapide pacientilor ce urmeaza diete de scadere in greutate, mai ales prin prisma mobilizarii proceselor de detoxifiere, eliminarii retentiei de lichid in tesuturi si destructurarii mai rapide a celulitei, odata cu avansul reducerea cantitatii de tesut adipos adus de dietele noastre.

Chiar daca nu urmati o dieta speciala sub coordonarea Centrului nostru, nu ezitati sa introduceti in alimentatia zilnica astfel de produse, inlocuindu-le pe cele uzuale! Moringa este minunata, iar utilizarea ei este extrem de facila, prin aceste inlocuiri – pe perioade mai lungi sau mai scurte – asa cum ne consiliem si noi pacientii. De obicei, persoanele sfatuite de noi primesc indicatie fie de a utiliza Bio NaturGreen – EXPERIENCE – Pulbere de Moringa, fie mai frecvent – in cazul doamnelor care urmeaza diete de scadere in greutate si se plang de retentie de lichide si celulite refractare – o combinatie de Bio LEBENSBAUM – Ceai cu Moringa si Bio LEBENSBAUM – Sare de Mare cu Moringa. Toate Bio!

 

Nutritionist Dietetician Lorena Crisan - Centrul de Dietetica, Nutritie Integrativa si Medicina Complementara "Dr. ALBU"  

 

Nota Administrator: Bio NaturGreen – EXPERIENCE – Pulbere de Moringa, Bio LEBENSBAUM – Ceai cu Moringa si Bio LEBENSBAUM – Sare de Mare cu Moringa se pot comanda pe site-ul nostru. 

Adauga comentariul tau

Pentru detalii privind stocarea si prelucrarea datelor cu caracter personal, vezi detalii.