VITAMINA B12 - 1000 MCG - 60 Comprimate masticabile

VITAMINA B12 - 1000 MCG - 60 Comprimate masticabile

Pret : 0.00 lei cu TVA

Stoc epuizat, disponibil in 2 saptamani

Cod produs:SWV869 Producator:Vitaking
0721 328 509
office@farmaciaortomoleculara.ro
 

Vitamina B12 (Hidroxocobalamina) 1000mcg - 40000% DZR
Ingrediente: xilitol, celuloza microcristalina, croscarmeloza de sodiu, crospovidona, acid citric, carboximetilceluloza, hidroxipropil metilceluloza, hidroxipropil celuloza, palmitat de calciu, aroma naturala de zmeura, siliciu, extract de stevia, hidroxocobalamina.

Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut pana in prezent. Joaca un rol decisiv in formarea epiteliului nervilor (numit invelis de mielina, intrucat este constituit din proteina numita mielina), deficitul lui cronic provoaca distrugerea ireversibila a nervilor.

Vitamina B12 e solubila in apa, stabila la caldura (suporta temperaturi de pana la 120°C), fiind insa inactivata de lumina, ca si de excesul de alcool si de somnifere. Eficacitatea ei sporeste prin asociere cu vitaminele B6, B9, C, colina, inozitol, precum si în prezenta potasiului.

Vitamina B12 se intalneste numai in produse de provenienta animala; cantitatile mai mari sunt continute in carne (ficat, rinichi si inima). Un procent destul de mare de vitamina B12 apare in laptele praf degresat, in unele produse marine (crab, somon, sardea) si in galbenusul de ou.

O cantitate medie de vitamina se gaseste in carnea de vita, de porc, de gaina, in pestele de apa dulce, precum si in produse de provenienta marina (ton, cambula). Laptele dulce si cascavalul de casa contin cantitati minime.

Functiile in organism
Vitamina B12 participa la inmultirea celulelor, proces comun tuturor celulelor vii. Tinand cont chiar si numai de acest fapt, puteti aprecia importanta acestei vitamine pentru sanatate. Este de remarcat importanta deosebita a vitaminei pentru tesuturile care se inmultesc intens: celulele sangelui, celulele pielii si celulele mucoasei intestinale.

Desi mecanismul actiunii ei nu este prea clar, este cunoscut faptul ca vitamina B12 joaca un rol decisiv in formarea epiteliului nervilor (numit invelis de mielina, intrucat este constituit din proteina numita mielina) si ca deficitul cronic provoaca distrugerea ireversibila a nervilor.

Organismele unor oameni asimileaza prost vitamina B12 din tractul gastrointestinal, din diferite cauze: afectiuni ale tractului intestinal (boala Crohn sau colita nespecifica ulceroasa), sindromul asimilarii insuficiente si alte tipuri de sensibilitate profunda la alimente, care provoaca inflamatii ale intestinelor si diaree cronica.

Adauga comentariul tau

Pentru detalii privind stocarea si prelucrarea datelor cu caracter personal, vezi detalii.